Η προδοσία της Κύπρου, τα σχέδια της Τουρκίας και οι αναθεωρητές της Ιστορίας

Ο αντιστράτηγος ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος, από τις ηρωικές μορφές της διάσωσης της Λευκωσίας το 1974 με τον φραγμό στην Τουρκική τότε προέλαση, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η άνοδος της Χούντας στην Ελλάδα και η πτώση της συνδέονται αποκλειστικά με το ευρύτερο σχεδιασμό των ΗΠΑ για διαμοιρασμό της Κύπρου. Σκόπιμα κατά την γνώμη του εμφανίζονται και σήμερα αναθεωρητές της Ιστορίας να υποστηρίζουν ότι η εξέγερση στο Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για την Χούντα Ιωαννίδη και την προδοσία στη Κύπρο, για να αποσιωπηθεί η στρατηγική επιλογή διαμελισμού της Κύπρου με την άνοδο της Χούντας στην Ελλάδα.

Ο Δημ. Αλευρομάγειρος αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις Ερντογάν σε Κύπρο και Αιγαίο , το ρόλο του Καστελόριζου αλλά και τις βλέψεις των μεγάλων παικτών ισχύος στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι ο Τουρκικός επεκτατισμός θα χτυπήσει κάποια στιγμή την «πόρτα» μας, ενώ την ίδια ώρα επιδιώκει την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κρατικής οντότητας και εκτός από την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας , χρειάζεται είπε, να ανέβει στο θέμα και των ηθικό του λαού μας.

Ως συγγραμματέας τέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές Επανορθώσεων από την Κατοχή, εκτίμησε ότι είναι σπουδαίο βήμα πως το θέμα ήρθε και σε ακρόαση Ελλήνων αγωνιστών εντός του Γερμανικού Κοινοβουλίου με πρόσκληση του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail