Τσέχος πρωθυπουργός: Απορρίπτουμε το σχέδιο ανακατανομής των μεταναστών, προτεραιότητά μας οι Τσέχοι

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis επανέλαβε ότι η Τσεχική Δημοκρατία απορρίπτει έντονα την ανακατανομή των μεταναστών και θα αρνηθεί να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη θέσπιση συστήματος μεταναστευτικών ποσοστώσεων για τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γερμανία πρότεινε ένα άλλο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών ασύλου για τους λεγόμενους «παράνομους μετανάστες» που φθάνουν στην Ευρώπη. Το σχέδιο θα επέτρεπε στους μετανάστες να καταχωρούνται και να διανέμονται μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ενώ βρίσκονται ακόμη εκτός των συνόρων του μπλοκ, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Lidovky της Τσεχίας.

"Απορρίπτουμε ουσιαστικά την ανακατανομή των μεταναστών, απορρίπτουμε τις ποσοστώσεις ούτως ή άλλως", δήλωσε ο Andrej Babis.

Ο Babis τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τοποθετεί τις ανάγκες του Τσεχικού λαού πάνω από τις ανάγκες των παράνομων μεταναστών.

"Απορρίπτουμε την παράνομη μετανάστευση ως ζήτημα αρχής. Απορρίπτουμε επίσης το ενδεχόμενο να αφήσουμε τους λαθρεμπόρους να αποφασίσουν ποιος πρόκειται να ζήσει στην Ευρώπη. Απορρίπτουμε τις ποσοστώσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχώς κάποιος φέρνει αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ελπίζω ότι θα σταματήσει μέσα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε ο Babis.

Τις απόψεις του Babis συμμερίζονται ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας κι αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Jan Hamacek, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εκφράζει θέσεις σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους εταίρους του Βίσεγκραντ - την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail