Τι αποκαλύπτει η σύλληψη της σπείρας των ληστών στο κέντρο της Αθήνας: Τα σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να προσέξετε

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα ονόματα των αλλοδαπών μελών της σπείρας που έκανε κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε σημειώσει στο παρελθόν ότι έχει μεγάλη σπουδαιότητα να ενημερώνονται οι πολίτες μέσω των ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ, μολονότι δημοσιεύονται πολύ λιγότερα από όσα θα έπρεπε. Ωστόσο, έστω κι έτσι, προκύπτει μια εικόνα.

Του Στρατή Μαζίδη

Τι διαβάζουμε λοιπόν για τους αλλοδαπούς στην αρχική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ; Ότι τα μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί πάνω από 200 φορές από το 2010 ως σήμερα για παρόμοια αδικήματα. Κατά τις συλλήψεις τους δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας, με προφανή σκοπό την απόκρυψη της διαμονής τους και τη δυσχέρεια εντοπισμού των ιδίων και των κλοπιμαίων.  Επίσης, δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, αλλά και διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, επικαλούμενοι παράλληλα και διάφορες εθνικότητες.  Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης φέρεται να μην εργάζεται ή να μην έχει εργαστεί ποτέ, γεγονός το οποίο οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είχαν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους τη διάπραξη ληστειών, κλοπών κ.λπ.

Τι παρατηρούμε στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με ονόματα και φωτογραφίες; Πως η πλειοψηφία των μελών έχει αμέτρητα διαφορετικά ονόματα, αρκετοί έχουν διαφορετικά έτη γέννησης, ακόμη και χώρες! Δηλαδή κάποιος δεν ξέρει ούτε πότε γεννήθηκε, ούτε σε ποια χώρα.

Κι αναρωτιέται κανείς:

- Στις πόσες συλλήψεις για κλοπές και ληστείες οδηγείται κανείς για πολλά χρόνια στη φυλακή; 

- Ποιο είναι το όριο για να οδηγηθεί κάποιος στο αεροδρόμιο και να φύγει από την Ελλάδα;

- Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όταν λαθρομετανάστες εγκληματίες κοροϊδεύουν τις αρχές με κάμποσα ονόματα, έτη γέννησης και χώρες καταγωγής; Πόσο εύκολα εντοπίζονται αυτοί οι άνθρωποι αν χρειαστεί;

- Σε πόσο χρόνο θα ξαναδιαβάσουμε τη σύλληψή τους από την ΕΛ.ΑΣ. και θα ξαναδούμε τις φωτογραφίες τους;

- Έχει διαλυθεί κυριολεκτικά το κράτος ή κάνω λάθος;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail