Διαβάστε με προσοχή τους ισχυρισμούς των Τούρκων για την Κρήτη

Επειδή άρχισε η συζήτηση για κοιτάσματα πετρελαίου στη Κρήτη να γνωρίζουμε ότι η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία μας και απαιτούνται λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί και σοβαρότητα. Το αναφέρω αυτό διότι δέστε με προσοχή τους ισχυρισμούς των Τούρκων παρακάτω:

υποναύαρχος ε.α.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Σύμφωνα με την από 30 Μαΐου 1913 Συνθήκη του Λονδίνου Md. 4, 5 και την από 24 Ιουλίου 1923 Συνθήκη της Λωζάννης Md. 12, μόνο το ένα τέταρτο του νησιού της Κρήτης δόθηκε στην Ελλάδα, ενώ 14 νησιά γύρω από την Κρήτη, παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία. 

Κατά την περίοδο μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο, έχουν παραιτηθεί από τα δικαιώματά τους στο νησί της Κρήτης και στην πράξη οπότε τα τρία τέταρτα του νησιού της Κρήτης είναι τουρκικό έδαφος. 
Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της Θάλασσας όπως αναφέρεται από τον Md.76 και Md.121 στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται σε γεωγραφικό πλάτος 33 ° 45 00 Β και γεωγραφικό μήκος 023 ° 20 00'Ε, ενώ το ανατολικό σύνορο της με γεωγραφικό πλάτος 33 ° 40 00Β και μήκος 032 ° 16 18 ' Δ. Η δε τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι περίπου 238,814 χλμ.

Η Ελλάδα, η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για την εξερεύνηση και λειτουργία πεδίων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στο νησί της Κρήτης, περιορίζει αρχικά τη δημοπρασία στα δυτικά της Κρήτης. Επειδή γνωρίζουν ότι στα ανατολικά της Κρήτης είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Για αυτό η Τουρκία πρέπει άμεσα να προβεί:

* η τουρκική υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη πρέπει να δηλωθεί αμέσως και να ανακοινωθεί.
* Η Λιβύη πρέπει να συνάψει συμφωνία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
* Σκάφος σεισμικής έρευνας θα πρέπει να αποσταλεί στην τουρκική δυτικά της Κύπρου και στην τουρκική ηπειρωτική ζώνη στα νότια της Κρήτης."

Αυτά ανέφεραν οι Τούρκοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ εμείς μιλάγαμε για στρατηγική ψυχραιμία. Βλέπετε ότι ακολουθούν το σχεδιασμό και το μόνο που τους έμεινε είναι να στείλουν σκάφος σεισμικής έρευνας κατά τα λεγόμενά τους, στην τουρκική δυτικά της Κύπρου και στην τουρκική ηπειρωτική ζώνη στα νότια της Κρήτης. Απολαύστε τον καφέ σας τώρα...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.