Δήμαρχος του ΑΚΡ σε Τραπεζούντια: "Εμείς σας εξισλαμίσαμε"

Freepen.gr - Ενώ βγήκε σε μια βόλτα με ντόπιους εμπόρους, ο κυβερνητικός Δήμαρχος του Καχραμανμαράς, Hayrettin Güngör βιντεοσκοπήθηκε να λέει σε μια γυναίκα: "Σας κάναμε μουσουλμάνους" αφού έμαθε ήταν από την επαρχία της Τραπεζούντας.

Η γυναίκα εξεπλάγη για την παρατήρηση του Güngör, απαντώντας "τι εννοείτε με αυτό;" Η πιθανή εξήγηση σύμφωνα με την ιστοσελίδα duvarenglish.com είναι ότι το σχόλιο προήλθε από το γεγονός ότι η γυναίκα κατάγεται από την Τραπεζούντα, η οποία μαζί με άλλες επαρχίες στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου ήταν [και είναι, θα προσθέσουμε] ιστορικά το σπίτι για μεγάλο πληθυσμό Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.

Μέχρι σήμερα, αναφέρει το άρθρο, υπάρχουν πολλοί χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή και εξακολουθούν να μιλούν την ποντιακή ελληνική διάλεκτο. Αν και αναγνωρίζονται ως Μουσουλμάνοι σήμερα, έχουν ρίζες στην ιστορική ελληνορθόδοξη κοινότητα της περιοχής, υποστηρίζει η ιστοσελίδα.

Μετά από τις αντιδράσεις, ο Güngör ζήτησε συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και επικοινώνησε με το δήμαρχο της Τραπεζούντα, Murat Zorluoğlu.

Πάντως στη φωτογραφία από το επίμαχο βίντεο δε βλέπουμε πρόσωπα με τα κλασικά τουρκικά μογγολικά χαρακτηριστικά. Βλέπουμε μάλλον απογόνους εξισλαμισμένων Ελλήνων και λοιπών γηγενών. Αυτό είδε κι ο Δήμαρχος όντας πιθανότατα ένας εξ αυτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail