"Πιανόμαστε" στις δαγκάνες του κάθε πολιτικού κάβουρα



12019 / pixabay
Φτωχαίνουν οι μέρες μας σε τούτο τον τόπο. Τις εκποιεί για ένα καρβέλι ψωμί η πολιτική ανικανότητα ενδεδυμένη σήμερα τον μανδύα της "κανονικότητας" και του "επιτελικού κράτους" και χθες της "αλλαγής", της "επανίδρυσης του κράτους" , του "εκσυγχρονιστικού κράτους", με την περηφάνια των Ελλήνων να σκορπίζεται στους ανέμους. Κι ας φέρουν στους ώμους τους την ιστορική εμπειρία χιλιάδων ετών.

Του Στέλιου Συρμόγλου 

Η πολιτική της διαπλοκής και της δυσοσμίας επιδεικνύει το μακρόκοσμο ήχο τους και αφήνει άφωνη την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Και μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους η σπαργανώδης κυβέρνηση, όχι όμως και οι επιλογές της που όζουν παλαιοκομματισμό, να αναδεικνύει τον αντικαπνιστικό νόμο μεταξύ των προτεραιοτήτων της, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονια την έρπουσα μεταξύ των Ελλήνων "ρουφιανιά", αλλά τα προβλήματα της χώρας φαίνεται να "στρίβονται" σ' ένα τσιγάρο και στάχτη να γίνονται με την πρώτη ρουφεξιά.

Σε τούτο τον τόπο, οι πολιτικοί ποδηγέτες δεν βρηκαν ούτε μια σποριά χώμα για να φυτέψουν συνέπεια, αλήθεια, αποδοτικότητα, αξιοκρατία. Οι πολλοί Ελληνες δεν βρίσκουν το βηματισμό τους όποια κατεύθυνση κι αν πάρουν. Η εξωραισμένη προσδοκία ή απάθεια δεν μπορεί να χαρίσει σωτηρία σε κανέναν. Σαπίζει ο χρόνος επάνω μας, αλλά εμείς "πιανόμαστε" στις δαγκάνες του κάθε πολιτικού κάβουρα...

Πάθη, αμαρτήματα, εξηγορίες, μυστικοί εκστασιασμοί συμφερόντων σε αναρίθμητες αποχρώσεις, συνθέτουν μια εγχώρια πολιτική ντεκαντέτσια, που μεταμορφώνει τα αναποκάλυπτα μεγέθη της παραπλάνησης των πολιτών σε δαιμονική ηδονή νέων πραγματικοτήτων των ημετέρων, που στηρίζονται στη συνειδητή άρνηση της αλήθειας.

Μια άρνηση της αλήθειας που θα κάνει τους Ελληνες στο άμεσο μέλλον να μιλάνε μόνο με τις σκιές τους...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail