Δημήτρη Βίτσα με απογοήτευσες

qimono / pixabay
Ο Δημήτρης Βίτσας μου ήταν συμπαθής. Μου έδειχνε την εικόνα ενός ήπιου ανθρώπου. Ότι ήταν αυτός ο τύπος της αντίπαλης παρέας πάνω σε έναν τσακωμό, θα μπορούσε να συζητήσεις και να βγάλεις μια άκρη.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν εξεπλάγην όταν τον είδα να κολακεύει την πακιστανική κοινότητα Ελλάδος πριν λίγους μήνες σε κάποια εκδήλωση εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη που δε μιλά τα ορντού και όχι που πχ η ηγεσία του Πακιστάν δαπανά δις δολάρια για πυρηνικές κεφαλές ενώ ο λαός του πεινάει. Ή που δεν είπε κουβέντα για τα μαρτύρια και τη ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στον Πακιστάν.

Όμως χθες διαβάζοντας για "αφήγημα των «εισβολέων»" και "φασίστες και ρατσιστές που προσπαθούν να επανέλθουν και να παραπλανήσουν" καθώς επίσης για "ενωμένους χοιρινομεθύστακες" και κλήση του...δημοκρατικού κόσμου για αποφασιστική απομόνωση, ομολογώ ότι τρόμαξα. Ειδικά με αυτό το απο...φασιστική.

Όταν κάθε εβδομάδα έχουμε αφίξεις της τάξης, αριθμητικά, ακόμη κι ενός ή δύο συνταγμάτων, κι αν δεν είναι εισβολή, όπως πολλοί την προσδιορίζουν, είναι κάτι άλλο. Τι όμως; Είναι πχ απόβαση; Αθρόα εισροή; Μαζικό κύμα; Οι λέξεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει τις λέξεις. 

Ποιοι είναι οι "φασίστες και ρατσιστές"; Δε βαρεθήκατε πια να διχάζετε κ. Βίτσα; Είχαμε το γερμανοτσολιάδες και τους προδότες, τώρα έχουμε τους "φασίστες και ρατσιστές"; Κι όταν είχαμε τους γερμανοτσολιάδες τι έγινε μετά τελικά; Ορισμένοι δώσαμε μάχη υπέρ του ΟΧΙ, όχι του όχι του δικού σας, του γιαλαντζί, αλλά του ΟΧΙ του δικού μας, του "έξω από τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ" αν χρειαστεί. Γερμανοτσολιάδες δε γίνατε κι εσείς έστω παίζοντας με τις λέξεις και κάνοντας την τρόικα, θεσμούς; Δε ρουφήξατε κι εσείς το ελάχιστο αίμα που μας είχε απομείνει; Είπαμε όμως, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Τώρα γιατί διχάζετε κ. Βίτσα; Τι προσπαθείτε να επιτύχετε; Να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου; Σε οτιδήποτε κι αν σας λένε η απάντηση είναι η γνωστή "φασίστες και ρατσιστές". Ο δημοκρατικός λαός, που επικαλείστε δεν έχει δικαίωμα να είναι αντίθετος σε ό,τι εσείς πρεσβεύετε ή επιθυμείτε; Γιατί είναι "φασίστες και ρατσιστές" όποιοι δε συμφωνούν μαζί σας και όχι πχ το αντίθετο;

Αν κάποιος που δεν αντιμετωπίζει κανέναν απολύτως κίνδυνο, έχει το ελεύθερο να δοκιμάσει να περάσει παράνομα σε μια χώρα, ο γηγενής δεν έχει το δικαίωμα να επιθυμεί να διατηρήσει το status quo του;

Μιλήσατε για «ενωμένους χοιρινομεθύστακες». Δε συμφωνώ με την πρωτοβουλία μολονότι νόμιμη κι από νόμιμους πολίτες αυτής της χώρας. Δε συμφωνώ όμως με επιχειρήματα. Πχ την εκμετάλλευση του δρώμενου για μια προβοκάτσια. Δεν προσβάλλω ανθρώπους που δε γνωρίζω. Δε ρίχνω λάδι στη φωτιά από μια υπεύθυνη θέση. Δεν παίζω το παιχνίδι κανενός. Δε μιλώ σα να γράφω κείμενο για το Δελφινάριο το καλοκαίρι μεταχειριζόμενος τέτοιο λεξιλόγιο.

Η διαφωνία στοχεύει στην επικράτηση της μίας ή της άλλης άποψης, η συζήτηση στην αναζήτηση της αλήθειας. Αυτή είναι η διαφορά των δημοκρατικών ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών από πολιτικούς όπως ο κ. Βίτσας που απαντάς και στο κυβερνόν κόμμα.

Δε γνωρίζω τι προσπαθεί να επιτύχει ο κ. Βίτσας με τη διχαστική του ρητορική. Ελπίζω μόνο το δηλητήριο να μην καταφέρει να δράσει στην κρισιμότερη στιγμή της νεώτερης ιστορίας της χώρας. Γιατί την επόμενη ημέρα εμείς θα κληθούμε να ζήσουμε πάνω στα αποκαΐδια, οι πολιτικοί ροζ και γαλάζιοι, όχι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail