Η Τουρκία δεν είναι μόνη: προετοιμάζει το έδαφος για την ώρα μηδέν απέναντι στην Ελλάδα

Η σημαντική νέα εξέλιξη στα δρώμενα της Ανατολικής Μεσογείου, είναι πρωτοφανής για τα ελληνοτουρκικά δεδομένα. Αυτή είναι η σύσταση από την Τουρκία μιας αναφαινόμενης ισλαμικής συμμαχίας κρατών, που υπό τη διεύθυνση της αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Η Τουρκία δεν είναι μόνη και προετοιμάζει το έδαφος για την ώρα μηδέν. 


Πρώτα με το Πακιστάν, που έμπρακτα απέδειξε την εχθρικότητα του προς την Ελλάδα με την αποστολή στρατιωτικών μέσων στο πλάι της Τουρκίας, παρόλο που απέχει από τα μέρη μας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. 

Δεύτερον με τη Λιβύη, που συνομολόγησε με την αμφισβητούμενη κυβέρνηση της ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και οπωσδήποτε θα της παράσχει στρατιωτικές ευκολίες, ώστε να απειλήσει και από το νότο την Ελλάδα. 

Μια πιθανή τρίτη χώρα, που μέχρι στιγμής τηρεί επιτήδεια ισορροπία είναι η Αλβανία, όπου όμως ήδη υπάρχει τουρκικό στρατιωτικό λιμάνι στο Δυρράχιο. Άρα, ούτε το Ιόνιο είναι απολύτως ασφαλές. Πιθανόν να υπάρξει και άλλη μουσουλμανική χώρα πρόθυμη να συμμαχήσει με την Τουρκία εναντίον μας.

Όλα τα παραπάνω, έχουν τελείως διαφοροποιήσει την κατάσταση όπως τη γνωρίζαμε. Η έντονη και καθημερινή δραστηριότητα της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, δείχνει έναν έντονο πυρετό προετοιμασίας για επιθετική δράση, της οποίας προς το παρόν αντιλαμβανόμαστε μόνο τα συμπτώματα. Όλες οι κινήσεις της Τουρκίας οδηγούν σε μια περίσφιξη της Ελλάδας, που σκοπό έχει να αποσπάσει την ειρηνική παράδοση της και το συμβιβασμό, λόγω φόβου, είτε να προβεί σε βία και σε πόλεμο, αν η Ελλάδα σταθεί απέναντι της. Αυτά θα συμβούν οπωσδήποτε, εφόσον τα γεγονότα δεν παίρνουν άλλη αναβολή και όλα πιέζουν προς μια λύση που θα ισχύει για τις επόμενες πολλές δεκαετίες. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, ένα από τα δύο θα σπάσει. Η Τουρκία 'έχει τραβήξει σχεδόν όλο το σχοινί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο δρόμος είναι ένας και αυτός οδηγεί στην κατεπείγουσα ανάκαμψη και την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αν θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία της στην ιστορία. Η διπλωματία του εξευμενισμού, που εγκαινίασε ο Σημίτης έχει όχι μόνο ιστορικά αποτύχει, αλλά είναι και υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Η διπλωματία χωρίς την υποστήριξη της ένοπλης ισχύος είναι μια ανούσια πολυλογία. Οπωσδήποτε μαζί με τα παραπάνω, θα πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα και ριζικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης, διότι ήδη τάγματα ολόκληρα υπό την επιρροή της Τουρκίας έχουν εισέλθει στη χώρα και αναμένουν το σήμα της τουρκικής ώρας μηδέν....
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.