Η «Αγία Οικογένεια» και το Μεταναστευτικό!

Στο απόγειο της εξουσίας της πλέον η «Αγία Οικογένεια» Χανίων-Αθήνας-Καρπενησίου δεν το κρύβει πως οι μετανάστες που κατακλύζουν τη χώρα παράνομα και απρόσκλητα είναι καλοδεχούμενοι - εννοείται ως «Νέοι Έλληνες» με διαφορετικά πολιτισμικά κλπ χαρακτηριστικά. Αδιαφορεί μάλιστα αν δεν συμφωνεί με αυτή την πολιτική της η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και γι αυτό που ο κάθε εχέφρων πολίτης διαπιστώνει. Ότι δηλαδή ο ντε φάκτο ανεξέλεγκτος μαζικός εποικισμός καταστρέφει πολιτισμούς, συνθλίβει κοινωνικό κράτος και κοινωνικούς ιστούς, υποσκάπτει οικονομίες, δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια, αλλοιώνει δημογραφικά χαρακτηριστικά και γίνεται μηχανισμός γεωπολιτικών παιγνίων.

Μπορεί η «Αγία Οικογένεια» να μην ομολογεί ανοιχτά πως «η μετανάστευση είναι ευλογία για τον τόπο», αλλά αυτό γίνεται σαφές αν αναρωτηθεί κάποιος ποιοι ευνοούνται κυρίως από τις σύγχρονες μετακινήσεις λαών. Κι ας αφήσουμε στην άκρη τον λαλίστατο, ακραίο ιδεολόγο του Νεοφιλελευθερισμού Thomas Barnett: «Συντονισμός όλων των χωρών με την ανάμιξη των φυλών, … σκούρα ημίλευκη ράτσα στην Ευρώπη, … 1,5 εκατομμύριο μετανάστες ετησίως από τον Τρίτο Κόσμο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας πληθυσμός με ένα μέσο όρο IQ 90, πολύ ηλίθιο για να κατανοεί, πολύ έξυπνο για να δουλεύει».

Η αλήθεια είναι ότι η πολύ καλά οργανωμένη σύγχρονη μετανάστευση ενισχύει την λεγόμενη «παγίδα της φτώχειας» σε πολλές χώρες που είναι τόσο φτωχές ώστε ν΄ αδυνατούν να ξεφύγουν μόνες τους από τη φτώχεια τους. Το αποτέλεσμα είναι παγκοσμίως οι φτωχοί ($ < 10/ημέρα) σε πολλές χώρες να αυξάνονται ετησίως κατά εκατομμύρια και να αποδυναμώνονται με την αφαίμαξη των πιο δυναμικών της ανθρώπων, που μόνο αυτοί έχουν τα μέσα να έρθουν στην Ευρώπη διαθέτοντας για το επικίνδυνο ταξίδι τους μέχρι και 10 χιλιάδες €. 

Η σύγχρονη μετανάστευση λαών είναι ένα «υστερο-αποικιοκρατικό φαινόμενο του υπερκαπιταλισμού του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου», αλά Σόρος και Goldman Sachs. Ένας νεοφιλελεύθερος μηχανισμός, που ασπάζεται και ένα μεγάλο τμήμα της Αριστεράς και των Πρασίνων, προς όφελος κυρίως της παγκόσμιας ελίτ και μιας «κλίκας πολυδισεκατομμυριούχων» όπου γης – αλλά και όσων ασχολούνται με τη «βιομηχανία» ασύλου, διακίνησης και «προστασίας» μεταναστών.

Όποιος θέλει όμως πραγματικά να βοηθήσει θα πρέπει να θέσει επιτέλους σε ισχύ την απόφαση («Milleniumprogramm”) του ΟΗΕ), από το 2001, όταν 187 κράτη αποφάσισαν από κοινού να διαθέτουν για 20 χρόνια το 0,7% του ΑΕΠ τους για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχειας εκεί όπου υπάρχει. Ποσό που π.χ. για την Γερμανία αντιστοιχεί στα 25 δισεκατομμύρια € - όταν σήμερα δαπανά για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού της προβλήματος πολύ περισσότερα, όπως και για προγράμματα «αναπτυξιακής βοήθειας» αμφιβόλου επιτυχίας. Απλά όλοι το ξέχασαν.

Η «μετανάστευση της φτώχειας» πρέπει να σταματήσει αμέσως με μια ριζοσπαστική «αλλαγή παραδείγματος» σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ότι μας αφορά πάντως, η πολιτική «των ανοιχτών συνόρων», που ντε φάκτο βιώνουμε με χαρακτηριστικά εποικισμού, είναι βέβαιο ότι θα βάλει σύντομα επί τάπητος το Μεγάλο Ερώτημα : «Finis Graeciae?»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail