Πάγο σε ΗΠΑ από Μόσχα: Τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία πρέπει να ελέγχονται από το κράτος της

Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι τα πεδία πετρελαίου στη Συρία πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους. Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους την Τετάρτη σε σχόλιο σχετικά με τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της στους τομείς των πετρελαϊκών πεδίων στη Συρία, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Vershinin δήλωσε ότι «το πετρέλαιο της Συρίας αποτελεί εθνικό πλεονέκτημα [asset] όλων των Συρίων. [Η Ρωσία] πιστεύει ότι οι Σύροι πρέπει να ελέγχουν τους δικούς τους φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου. "

Το υπουργείο σημείωσε περαιτέρω ότι η Ρωσία δε θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του συριακού πετρελαίου. "Δε θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για το ζήτημα του συριακού πετρελαίου", δήλωσε ο κ. Vershinin.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ολοκληρώσει τον αποικιακό της ρόλο στη Συρία και την περιοχή είτε στο πολιτικό είτε στο στρατιωτικό επίπεδο μέσω των δυνάμεών της που κλέβουν το συριακό πετρέλαιο και αυτό επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καθώς πρόσφαταδημοσίευσε φωτογραφίες λαθρεμπορίου πετρελαίου από τη Συρία υπό τη φρουρά του αμερικανικού στρατού.

Ο Ασαντ πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι το κρατός θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε μορφής λαϊκής αντίστασης με σκοπό να εγκαταλείψουν οι Αμερικάνοι τη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail