Καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη

Πέρασαν ήδη οι 100 πρώτες μέρες σας στην εξουσία, ο χρόνος που συνήθως πιστώνεται σε μιά κυβέρνηση για να δώσει τα δείγματα γραφής της και πάμε για τις 200. Μιά απο τα ίδια, Τίποτα. Nothing, nada, cero, niente. Μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε και μια ψυχή. Τέσσερα είναι τα βασικά προβλήματα της χώρας όχι και τόσο ανεξάρτητα μεταξύ τους. Μεταναστευτικό που κάποιοι με γεμάτες απο ευρωπαϊκά κονδύλια τσέπες βαφτίζουν προσφυγικό, προστασίας του πολίτη, οικονομικό, brain drain.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Θα πεί κανείς και θα έχει μεγάλο δίκιο ότι δεν μπορείς να φτιάχνεις μια νέα Ελλάδα με τις ίδιες για χρόνια αποτυχημένες συνταγές και λίγο πολύ τους ίδιους ανθρώπους που μας έφεραν μέχρι εδώ αυτά τα χρόνια είτε απο το χώρο το δικό σου είτε με μεταγραφές από άλλα κόμματα. Οι ίδιοι άνθρωποι που για χρόνια είχαν ηγετικούς ρόλους σε κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τη χώρα ή που επέβαλλαν σκληρά μνημόνια, βρίσκονται πάλι σε καίριες θέσεις και θα υποδυθούν για μια ακόμα φορά τους σωτήρες της χώρας στην χιλιοπαιγμένη και κακοπαιγμένη πολιτική οπερέτα.

Κύριε Μητσοτάκη εσείς και πρωτοκλασσάτα στελέχη σας δεν είχατε προαναγγείλει στροφή στο μεταναστευτικό; Εσείς δε μιλούσατε για μια διαφορετική πολιτική απο αυτή των ανοιχτών συνόρων του προηγούμενου καθεστώτος και τώρα μιλάτε για μοιρασμό των μεταναστών στις περιφέρειες της χώρας;

Χωρίς καμμία λογική, χωρίς κανένα προγραμματισμό. Έτσι απλά τους μοιράζετε. Και αν μαζευτούν κι άλλοι; (Που μαζεύονται φυσικά όταν μπαίνουν 500-1000 κάθε μέρα παράνομα στη χώρα) Θα τους ξαναμοιράσετε και θα τους ξαναμοιράσετε; Θα τους μοιράζετε μέχρι να σταματήσουν να μπαίνουν; Με συγχωρείτε αλλά αυτή η λογική δεν είναι κυβέρνησης κυρίαρχου κράτους ή ακόμα και τριτοκοσμικής μπανανίας. Εϊναι η λογική του καραγκιόζη που έλεγε «που θα πάει θα βαρεθεί και θα πονέσει το χέρι του» όταν τον βάραγε ο Βεληγκέκας.

Φυσικά οι επιδοτούμενοι έποικοι που συρρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα, στην πλειοψηφία τους μη πρόσφυγες, σουνίτες μουσουλμάνοι πρωταγωνιστούν στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα και δεν πρόκειται να σταματήσουν την εισβολή, γιατί εισβολή λέγεται αυτή η κατάσταση, όσο δεν σπάει το απόστημα με τα καλοπληρωμένα κυκλώματα τράφικιγκ και τις επιδοτούμενες απο την Ε.Ε. ΜΚΟ που διευκολύνουν την κατάσταση.

Είναι εντελώς άτοπο να πιστεύει κάποιος ότι ανακατεύοντας μετανάστες διαφορετικών εθνοτήτων σε hotspot ή σε κλειστά κέντρα συγκέντρωσης, με την πλειοψηφία τους να έχει έρθει για τα παχυλά επιδόματα και την ατιμωρησία στην παρανομία θα φτιάξει κάτι άλλο παρά ένα εκρηκτικό μείγμα που θα δίνει αιματηρές συμπλοκές ακόμα και μεταξύ τους για ασήμαντες αφορμές, όπως είναι επίσης άτοπο να πιστεύει ότι θα γίνουν καλλιεργητές γής και θα αντικαταστήσουν τους νέους και τους επιστήμονες που φεύγουν απο τη χώρα σχεδόν κυνηγημένοι.

Όπως είναι εντελώς ανούσιο να περιμένει κανείς ότι δε θα δει τα παιδιά που είδαν αποκεφαλισμούς σε τρυφερές ηλικίες και δεν υπάρχει οργανωμένη μέριμνα για αυτά με παιδοψυχολόγους για κάθε ξεχωριστή περίπτωση να γίνονται σκληροί παραβατικοί. Η εικόνα απο την εισβολή συμμορίας ανηλίκων με ματσέτες χθες σε κινηματογράφο του Μπέρμιγχαμ σοκάρει

Η παραβατικότητα είναι ένα άλλο κρίσιμο θέμα.

Εδώ να δώσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον τύπο για το άφθονο γέλιο που απλόχερα μας προσφέρουν.

Δε θα μιλήσω για τις επιχειρήσεις όπου συλλαμβάνονται άδεια μπουκάλια και κράνη για επικοινωνιακό show και που μερικές μόλις μέρες μετά τα πράγματα ξαναγυρνούν όπως ακριβώς ήταν πρίν:

Ανακατάληψη του υπογείου της ΑΣΟΕΕ

Θα φέρω εδώ ένα τελευταίο παράδειγμα για να καταλάβει και ο πιό αδαής το τί συμβαίνει.
Εξαρθρώνεται μια σπείρα αλλοδαπών και μαθαίνουμε:

¨Οτι έχουν συλληφθεί τα μέλη της πάνω απο 200 φορές
http://www.freepen.gr/2019/11/200-9.html Οτι θα...ανέβει το μεροκάματο στις ελιές επειδή όλοι αυτοί (παράνομοι επιδοτούμενοι μετανάστες) υποτίθεται ότι θα γινόταν μελλοντικοί εργάτες γής
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91000&Itemid=2366&lang= Το πιο αστείο όμως απο όλα στα όρια του τραγικού είναι ο αυτοεξευτελισμός της ΕΛ.ΑΣ. που δίνει τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης.

Για τον ένα απο αυτούς που έχει 7 επίθετα, 6 ονόματα και 3 ημερομηνίες γέννησης 3 χώρες ερίζουν για την καταγωγή του. Η Αλγερία, το Αφγανιστάν και η ...Βουλγαρία.

Αναρωτιέμαι πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι μπορεί να είναι κάποιοι που καταγράφουν ως Αλγερινό που μιλάει Αραβικά ή Αφγανό που μιλάει παστού ή Βούλγαρο που μιλάει βουλγάρικα το ίδιο ακριβώς άτομο.

Αν νομίζετε ότι εδώ η ανοησία (εδώ ταιριάζει πιό σκληρή λέξη) χτύπησε ταβάνι, που να σας πώ για τον επόμενο συλληφθέντα. Αλγερινός κακοποιός που κάθε φορά που τον συλλαμβάνουν δίνει και διαφορετικό ονοματεπώνυμο ποδοσφαιριστή. Τη μία GALLEGOS DOMINGUES την άλλη JOSE IGNACIO την τρίτη ANTONIO JESUS. Και όχι μόνο κάθε φορά ο αρμόδιος υπάλληλος καταγράφει την ανοησία ώς πραγματικότητα αλλά η ΕΛ.ΑΣ. δίνει τα στοιχεία αυτά δημόσια ως πραγματικά.

Εις ανώτερα να ευχηθώ κύριε Μητσοτάκη να συλλάβουν σύντομα για 300η φορά και τον Diego Armando Marantona ή τον Lionel Messi.

Οταν πριν απο λίγα χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. έδινε με επίσημα στοιχεία ότι είχαν κάνει πάνω απο 400 χιλιάδες συλλήψεις μέσα σε μια διετία σε μιά χώρα είχα γράψει ένα άρθρο http://www.freepen.gr/2017/03/blog-post_5978.html

όπου αναρωτιόμουν που θα τους έβαζαν σε μια χώρα που η χωρητικότητα των φυλακών της δεν υπερβαίνει τις 10.000 θέσεις.

Η απάντηση δίνεται απο την ΕΛ.ΑΣ. Τους πιάνουν και τους αφήνουν 5,10,20, 100, 200 φορές όπως διαβάζουμε. Μέχρι να βαρεθούν να τους συλλαμβάνουν ή μέχρι να πονέσει το χέρι των παραβατικών και να σταματήσουν να κλέβουν.

Το επίσημο κράτος με λογική καραγκιόζη και στην προστασία των πολιτών. Τους πιάνουμε γιατί πρέπει να τους πιάσουμε, δημοσιεύουμε ότι ανοησία μας δώσουν ώς επίσημα στοιχεία και μετά τους αφήνουμε ξανά.

Πείτε μου κύριε Μητσοτάκη ένα κράτος του κόσμου, της Σουαζιλάνδης, του Λεσόθο και του Μπαντουστάν συμπεριλαμβανομένων που συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δεν χρειάζονται προσλήψεις και άλλων καρεκλοκένταυρων. Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται.

Το οικονομικό; Μιά απο τα ίδια. Μηδενική ανάπτυξη, υπερφορολόγηση των ιθαγενών, παροχές στους εποίκους. ¨Εχει φτάσει ο έλληνας επιστήμονας με μεταπτυχιακά και διδακτορικά να ψάχνει θέσεις υποαπασχόλησης με μισθούς κατώτερους από Ινδία και Μογγολία. Παραγωγή σχεδόν ανύπαρκτη. Ο ένας πουλάει στον άλλο υπηρεσίες και καφέδες.

Πληρώνουμε υποτίθεται ανταποδοτικούς φόρους (αυτό δεν είναι το νόημα των φόρων;) για ανύπαρκτες υπηρεσίες προστασίας του πολίτη και υγείας ενώ την ίδια ώρα επιδοτούμε δεκάδες χιλιάδες εποίκους να ζήσουν το μύθο τους στη χώρα μας.

Επειδή κύριε Μητσοτάκη λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν κάθε ευρώ που είναι η συμμετοχή και δαπανάει η χώρα μας για να σιτίσει, να στεγάσει και να περιθάλψει άεργους εποίκους βγαίνει απο τα χρήματα που θα πήγαιναν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις συντάξεις των φορολογούμενων είτε ελλήνων είτε ξένων.

Γιατί και παλιότερα είχαν έρθει απο διάφορες χώρες οικονομικοί μετανάστες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν να εργαστούν έντιμα και όχι για να απολαύσουν επιδόματα και ασυλία στην παρανομία. Σήμερα ή υποφέρουν μαζί με τους έλληνες ή επιστρέφουν στις χώρες τους ή μεταναστεύουν ξανα.

Όσο για το brain drain τα λέτε καλύτερα απο μένα:



«Απο το να είναι κάποιος άνεργος στην Ελλάδα είναι ενδεχομένως καλύτερο να φύγει στο εξωτερικό όσο κι αυτό μπορεί να ακούγεται σε κάποιους παράξενο γιατί θα αποκτήσει προφανώς δεξιότητες, θα αποκτήσει εισόδομα...»

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και επιστήμονες η κινητήριος δύναμη που εξασφαλίζει το μέλλον σε μια χώρα έχουν μεταναστεύσει μόνιμα. ¨Ενας απο αυτούς και εγώ έζησα τον παραλογισμό της ελληνικής πραγματικότητας μέχρι να μεταναστεύσω.

Στην Ελλάδα του 2015 μετά από δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στο χώρο της πληροφορικής οι μοναδικές θέσεις που με είχαν καλέσει για συνέντευξη ήταν για υπεύθυνος βάρδιας πιτσαρίας και οδηγός νεκροφόρας. Στη Γερμανία του 2019 μετά απο πολλές συνεντεύξεις βρέθηκα σε υψηλόμισθη θέση σε εταιρεία στην αιχμή της τεχνολογίας που έχει για πελάτες της τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη.

Από την Ελλάδα του 2015 και του 2019 περίσσευα, όπως περισσεύουν όλοι αυτοί που φεύγουν από τη χώρα.

Όμως ακόμα και σήμερα, θα ξεκλέψω κάποιο πρωινό για να γράψω για όλα αυτά που συνεχίζουν να με πληγώνουν, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο πλάι αυτών που συνεχίζουν να υποφέρουν, στο πλάι αυτών που κοροιδέψατε και εσείς με τη σειρά σας μετά τους Συριζανέλ, για να υφαρπάξετε την ψήφο τους.

Μπορεί να είναι μόλις 9 το πρωί αλλά όπως καταλαβαίνετε το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail