Στο πλεύρο του Κιμ Γιονκ Ουν οι Νοτιοκορεάτες σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ιαπωνία!

REUTERS/Heo Ran
Freepen.gr - Μια είδηση που μπορεί σοκάρει πολλούς έξω από την Κορεατική Χερσόνησο,  δημοσιεύει το RT καθώς πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης έπεφτε μεταξύ Πιονγιάνγκ και Τόκιο, η πλειοψηφία των Νοτιοκορεατών θα υποστηρίξει τον πλησίον τους προς το Βορρά.

Η έρευνα, με τίτλο "Η κατάσταση στη βορειοανατολική Ασία και η νοτιοκορεάτικη αντίληψη", διαπίστωσε ότι το 45,5% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε τη Βόρεια Κορέα, μόνο το 15,1% θα υποστήριζε την Ιαπωνία, ενώ οι 39,4 δήλωσαν αναποφάσιστοι σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από κρατικό think-tank με επικεφαλής τον ερευνητή Lee Sang Sin, αφορούσε 1.000 συμμετέχοντες και διεξήχθη μεταξύ 2018 και Οκτωβρίου 2019.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο 11ο Ετήσιο Φόρουμ Ειρήνης του Κορεατικού Ινστιτούτου για την Εθνική Ενότητα.

Ο Lee δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι "τόσο περίεργα" για όσους παρακολουθούν την τοπική γεωπολιτική για κάποιο χρονικό διάστημα. Και οι δύο Κορέας είχαν καταληφθεί από την Ιαπωνία για μεγάλο μέρος του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Μόνο μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου η Κορεατική Χερσόνησος διαιρέθηκε.

Για τους Νοτιοκορεάτες, η Βόρεια Κορέα είναι σαν το μαύρο πρόβατο στην οικογένεια", δήλωσε ο Lee στο Newsweek.

"Ομοίως, όποτε η Νότια Κορέα έχει μια εδαφική διαμάχη για το Dokdo (αυτό που οι Γιαπωνέζοι αποκαλούν Takeshima) με την Ιαπωνία, η Βόρεια Κορέα έχει υποστηρίξει τη Νότια Κορέα", πρόσθεσε.

Οι Κορέες αναφέρονται στη θαλάσσια περιοχή ως Ανατολική Θάλασσα, ενώ η Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι είναι η Θάλασσα της Ιαπωνίας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail