Ενδιαφέρουσες προφητείες!



Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ντι Βελτ»*, ο Χέρμπερτ Μπρύκε, διευθυντής στο τμήμα «Οικονομική Έρευνα για την Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση» του Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου, είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το πολυπολιτισμικό και εργασιακό μέλλον της Γερμανίας (ανάλογα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε όμως και για την Ελλάδα).


«Η Γερμανία θα γίνει πολύχρωμη. Προς το παρόν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο. Σε είκοσι χρόνια θα είναι τουλάχιστον 35%, θα μπορούσε να είναι και 40%». Σαν παράδειγμα γι αυτήν την τάση ανάφερε την Φρανκφούρτη «στην οποία ήδη σήμερα κάθε δεύτερος κάτοικος έχει μεταναστευτικές ρίζες. Στο Βερολίνο είναι περίπου το 35%. Αυτό που βλέπουμε σήμερα στις μεγαλουπόλεις μελλοντικά θα είναι η εικόνα και για τη χώρα συνολικά. Και τότε σε πόλεις όπως η Φρανκφούρτη θα έχουμε ποσοστά μεταναστών μεταξύ 65 και 70%».

Η εξέλιξη αυτή, συνεχίζει ο καθηγητής, «δεν πρέπει να θεωρείται ανησυχητική» γιατί οι Γερμανοί και η κουλτούρα τους θα είναι πλειοψηφική, καθώς οι μετανάστες αποτελούν έναν «πολύχρωμο στρατό» με πολύ διαφορετικές κουλτούρες (τι απαίσια λέξη!) και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται σαν «ενιαίο», γι αυτό και επικίνδυνο.

Εκτός από τη μελλοντική «κυρίαρχη κουλτούρα», ο καθηγητής είναι καθησυχαστικός για τους Γερμανούς αναφορικά και με την οικονομική μετανάστευση εστιάζοντας το θέμα στην «ευρωπαϊκή λύση», καθότι υπάρχει ήδη η λεγόμενη εσωτερική και εργασιακή κοινή αγορά. Μόνο η Γερμανία «χρειάζεται καθαρά 400.000 μετανάστες το χρόνο» και μάλιστα «εξαιτίας του συγκριτικά νεανικού πληθυσμού σχετικό ρόλο θα έχει και η Ανατολική Ευρώπη». Έτσι η Γερμανία μπορεί μελλοντικά να στηριχτεί σε εργατικό δυναμικό από την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια και προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε εργατικό δυναμικό θα πρέπει να «γίνει πολύχρωμη».

Για μια ακόμα φορά, φαίνεται πως η ευρωπαϊκή, παγκοσμιοποιητική Πολιτική Τάξη και οι διάφορες ελίτ (οικονομική, εκκλησιαστική, πανεπιστιμιακή, μιντιακή κλπ) δείχνουν σαν να «γνωρίζουν τα μελλούμενα» (Καβάφης). Ίσως γιατί είναι βέβαιοι πως έχουν υπό τον έλεγχό τους και τους ευρωπαϊκούς λαούς, τουλάχιστον τους περισσότερους. Μεταξύ των οποίων βεβαίως και του ελληνικού.

* „Was wir in den Großstädten sehen, ist künftig für das Land normal“ (4-11-2019)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail