Ψηφίζουμε ως Λωτοφάγοι τους...


Πολιτικούς του γνόφου. Γνόφος είναι το σκότος, γνόφος αγνωσίας είναι η κατάσταση άγνοιας, η παραίτηση των γνωστικών ικανοτήτων σε εκείνη την περιοχή της ύπαρξης στην οποία το συνειδέναι αναστέλλεται ή αδυνατεί να εισδύσει.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Πολιτικούς της αναλήθειας και της επίπλαστης συμπεριφοράς. Η αναλήθεια κατοπτρίζεται και ανακλάται στο πολιτικό τους χωροχρόνο. Απουσιάζει το συναίσθημα που αναπλάθει μορφοποιητικά το λογίζεσθαι.

Πολιτικούς της άμετρης υποκειμενικότητας, η οποία κινείται ανάμεσα σε ανυπέρβατες καταστάσεις ψεύδους και αδιαφορίας για τον "κοινωνικό θάνατο".

Πολιτικούς του εκστατικού στοιχείου, που τείνει να μεταβληθεί σε εκστασιακό, οπότε η ασκούμενη πολιτική καταλήγει στον εκστασιακό αυτάρεσκο αλογισμό.

Πολιτικούς με άλαλα χείλη σιωπής της πραγματικότητας, που φλυαρούν τη συμφιλίωση "κενού και ψεύδους".

Πολιτικούς της απόδημης συνέπειας λόγων και πράξεων, των κυβιστήσεων επιπέδου τσιρκολάγνων, που συρρικνώνει το λογίζεσθαι και ανοίγει τις πύλες στο μηδενισμό, ενώ οι παραστάσεις, λέξεις, σύμβολα, αξίες αποδιαστέλλονται από το ειδικό τους βάρος, παύουν να έχουν την αντικειμενική τους ισχύ.

Πολιτικούς της κυνικότητας, που φτάνει στην τραγικότητα ή στη διδάσκουσα εκστατική έκπληξη της ματαιοδοξίας.

Πολιτικούς της "άθυρης" έκφρασης, οι οποίοι κρύβονται πίσω από έναν ψεύτικο ευσεβισμό των λέξεων.

Αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε ως Λωτοφάγοι. Και ενίοτε κάποιους εξ' αυτών με το νανοειδές πολιτικό ανάστημα, τους βλέπουμε ως "ηγέτες". Και με την αιχμαλωτίζουσα σιωπή μας και την παροιμιώδη ανοχή μας, που συνήθως αποκτούν αρνητική διάσταση, να γινόμαστε συλλέκτες των χειρίστων...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail