Τα ασυνόδευτα παιδιά και τα των Μεγαρέων δάκρυα

kalhh / pixabay
(έχυναν δάκρυα επειδή καλλιεργούσαν κρεμμύδια).

Επειδή βαρέθηκα με τους υποκριτές, αναδημοσιεύω το υπόμνημα που δημοσιεύσαμε και είχαμε υποβάλλει (προσωπικά εγώ μαζί με τον αντιπρόεδρο της «κοινωνίας αξιών») στην κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, μαζί με όλες τις προτάσεις για το μεταναστευτικό (όπως τις είχαμε διαμορφώσει για τα μείζονα θέματα από το 2013 ακόμη).

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Επίσης είχαμε υποβάλλει αναθεωρημένο όλο το πρόγραμμά μας και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημες επισκέψεις μας στη Βουλή, στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικής πολιτικής αλλά και στο μεταναστευτικής πολιτικής.

Σήμερα, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, η μεν ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει κάνει τίποτε και ότι είχε μεταθέσει το θέμα στις ΜΚΟ, (πλην όμως δεν έχει ακόμη κανένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πρόγραμμα για αυτό), ο δε ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ για μετάθεση ευθυνών και λαϊκισμό.

Και ευτυχώς που υπάρχουν μερικές ΜΚΟ υψηλής υπευθυνότητας (δεν είναι όλες οι ΜΚΟ έτσι) και μερικά ιδρύματα που χωρίς τυμπανοκρουσίες έχουν αναλάβει (αναγκαστικά περιορισμένα, λόγω πόρων και δυνατοτήτων), την φιλοξενία 1000 περίπου παιδιών, από τα 4.800 που έχουν καταγραφεί σήμερα στα κέντρα φιλοξενίας .

Αναδημοσιεύεται....(αρχίζει):

" ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και ερωτηματικά ταυτόχρονα, είναι η ύπαρξη πολλών ασυνόδευτων παιδιών μεταξύ των προσφύγων.

Πολλά από αυτά έμειναν μόνα τους όταν έχασαν τους γονείς τους, στο σκληρό ταξίδι τους μέχρι τη χώρα μας.
Κάποια από αυτά τα έστειλαν οι γονείς τους μαζί με τους άλλους πρόσφυγες για να τα σώσουν, γιατί αυτοί δεν μπορούσαν για διάφορους λόγους να τα συνοδεύσουν.

Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες από τότε που υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ, ότι πολλα από τα παιδιά αυτά, τα προωθούν τα ισλαμικά κέντρα προσηλυτισμού που απεργάζονται τον εποικισμό της Ευρώπης, για να εκβιάσουν συναισθηματικά τους Ευρωπαίους και να αποδέχονται με μεγαλύτερη ευκολία τα προσφυγικά κύματα.
Αυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας αν σκεφτούμε ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τους τα παιδιά ως κινητές βόμβες θανάτου.

Επίσης έχει διαπιστωθει ότι πολλα χάνονται στην πορεία προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, θύματα των κακουχιών, αλλά κυρίως των εγκληματιών εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με υψηλά ανθρώπινα ιδανικά, μιά χώρα όπου υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, μία χώρα δικαίου.

Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι όταν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά μέσα στο πλήθος των προσφύγων μεταναστών, θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία γι αυτά από πολλές απόψεις.

Συγκεκριμένα:
• Να μην μένουν στους καταυλισμούς αλλά σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους και ορφανοτροφεία, για την κατάλληλη φροντίδα και προστασία τους.
• Να ξεκινήσει άμεσα ένα πρόγραμμα επανασύνδεσης όσων είναι δυνατόν με τις οικογένειές τους ή με επιβεβαιωμένα κοντινούς συγγενείς τους. Για όσα παιδιά δεν είναι δυνατή μία τέτοια επανασύνδεση, να υπάρξει ιδιαίτερο ταχύρυθμο πρόγραμμα υιοθεσίας από Ελληνικές οικογένειες, ώστε να μείνουν στη χώρα μας και να προστατευθούν από τους κινδύνους που εγκυμονούνται εάν παραμείνουν στα κέντρα φιλοξενίας ή συνεχίσουν το επικίνδυνο ταξίδι τους με ομάδες μεταναστών.
• Ταυτόχρονα το πρόγραμμα αυτό υιοθεσιών θα είναι εξαιρετικά θετικό για την διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα.
• Με την Ελληνική παιδεία που θα λάβουν, πολύ σύντομα θα ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία με δυναμικό τρόπο, συνεισφέροντας στην ανανέωση του γηρασμένου Ελληνικού πληθυσμού.

Θα είναι μία ενέργεια με υψηλά ανθρωπιστικά κριτήρια, που θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές και μπορεί να δώσει προοπτική και δυναμισμό σε όλο το τόπο." (τελειώνει)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail