Μπογδάνος: Ναι στην εγκατάσταση μεταναστών σε ακατοίκητα ή αραιοκατηκοιμένα νησιά

Υπέρ της εγκατάστασης παρανόμως εισερχομένων μεταναστών σε ακατοίκητα ή αραιοκατηκοιμένα νησιά τάσσεται ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή την είδηση για την δημιουργία ενός κέντρου προσφύγων στην βραχονησίδα Λέβιθα, που όμως όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν προχωρά διότι η ελληνική κυβέρνηση φοβούμενη την Τουρκία γκριζοποιεί από μόνη το νησί (δείτε εδώ).

Ακολουθεί απόσπασμα του διαλόγου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλέκει μεταξύ τους εντελώς ανόμοια ζητήματα και καταστάσεις όπως πχ η αναφορά σε...Αλκατράζ:

Δ: Σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;

Μ: Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά. Δεν πρέπει, να σας πω κάτι, δεν μπορούμε μια ζωή…

Δ: Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες και μετανάστες δηλαδή…

Μ: Δεν μπορούμε μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους μετεμφυλιακά ή μεταδιδακτορικά κόμπλεξ.

Δ: Εντάξει, η μισή Ελλάδα μαρτύρησε σε αυτά τα ξερονήσια

Μ: Ναι, αλλά κύριε Μελιγκώνη εσείς και εγώ ανήκουμε ζούμε σε μία άλλη γενιά. Πρέπει να πάμε παρακάτω. [...] Χρειαζόμαστε χώρο να φιλοξενήσουμε κάποιους χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail