Η Ρωσία αναπτύσσει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία απέναντι στις τουρκικές απειλές

AFP 2019 / DELIL SOULEIMAN
Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Γκαβουσόγλου προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επαναλάβει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αποχώρηση των δυνάμεων των κουρδικών πολιτοφυλακών από τη λεγόμενη ασφαλή ζώνη κοντά στα τουρκικά σύνορα, σημειώνει το πρακτορείο Sputnik.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να ενισχύσει τις περιπολίες της στρατιωτικής αστυνομίας στη βόρεια Συρία με στόχο να μετριάσει την κατάσταση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

"Πρόσθετες ρωσικές μονάδες στρατιωτικής αστυνόμευσης αναπτύσσονται για να εξομαλύνουν την κατάσταση κατά μήκος των παραμεθόριων περιοχών της Συρίας. Τα αστικά νοσοκομεία αναπτύσσονται για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε πολίτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov, την Τρίτη, ο οποίος όπως σημειώσαμε νωρίτερα στη Freepen.gr εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Ρωσία "εκπλήρωσε πλήρως" και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του μνημονίου του Σότσι για τη Συρία, ήτοι τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Πρόεδροι Πούτιν και Ερντογάν στις 22 Οκτωβρίου με στόχο να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail