Οι ΗΠΑ παραδέχονται την ασυμμετρία και ρωσική υπεροχή στα υπερηχητικά όπλα!

Freepen.gr - Λόγω της ανάπτυξης των ρωσικών τεχνολογιών υπερηχητικών όπλων, προέκυψε μια ανισορροπία στις ικανότητες μάχης που πρέπει να ξεπεράσουν οι ΗΠΑ, λέει ο επίσημος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Robert Carver.

"Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα υπερηχητικών συστημάτων για πολλές δεκαετίες, δεν επιλέξαμε να μετατρέψουμε αυτόν τον τομέα σε όπλο", δήλωσε πρόσφατα στο Newsweek, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Robert Carver. "Αυτοί που προσπάθησαν να είναι οι αντίπαλοί μας, αποφάσισαν να το πράξουν, πράγμα που δημιούργησε μια ασυμμετρία πολέμου την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε".

"Το Υπουργείο Άμυνας τρέχει μια έρευνα όσον αφορά τα υπερηχητικά όπλα και η ανάπτυξη των υπερηχητικών όπλων αποτελεί την υψηλότερη τεχνική μας έρευνα και τεχνολογική προτεραιότητα", πρόσθεσε ο Carver. "Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη δουλειά με την πρόθεση να μην αφήσουμε καμία αμφιβολία για την ικανότητά μας να διατηρήσουμε τη μελλοντική κυριαρχία των πεδίων μάχης σε όλους τους τομείς πολέμου" συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Carver, η ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων η υψηλότερη ερευνητική και τεχνική προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Φεβρουάριο toy 2019, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη σειριακή κατασκευή του στρατηγικού υπερηχητικού πυραύλου Avangard και την επιτυχή δοκιμή του υπερηχητικού αντι-πλοϊκού πυραύλου Tsirkon.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, το καθήκον των νέων ρωσικών όπλων είναι μόνο να εξασφαλίσουν την ασφάλεια έναντι των αυξανόμενων απειλών για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις αμυντικές της δυνατότητες.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που αναγγέλλει επισήμως ότι διαθέτει υπερηχητικά όπλα.

Το 2018, ο αμερικανικός στρατός άρχισε να εργάζεται πάνω στον υπερηχητικό πυραύλο ARRW αέρος-εδάφους. Παράλληλα, οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα υπερηχητικό βλήμα μεγάλης εμβέλειας για την Πολεμική Αεροπορία. Συνολικά, η δημιουργία του HCSW θα κοστίσει στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail