Η πρώτη φυλάκιση για ηλεκτρονική πειρατεία στην Ελλάδα είναι γεγονός

Hasselqvist / pixabay
Η πρώτη φυλάκιση για ηλεκτρονική πειρατεία στην Ελλάδα είναι γεγονός και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο του διαδικτύου. Πρόκειται για την πρώτη φορά κατά την οποία στην Ελλάδα υπήρξε καταδίκη ιδιοκτήτη διαδικτυακού τόπου όπου λάμβανε χώρα διαμοίραση πειρατικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα ταινίες, μουσική, βιβλία αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Εν προκειμένω το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών τον ιδιοκτήτη των ηλεκτρονικών ιστοτόπων «greekstars.net» και «greekstars.co», για παράνομη διάθεση κινηματογραφικών έργων, μουσικής, βιβλίων, προγραμμάτων Η/Υ και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης οδηγήθηκε στην φυλακή. Κατά του ιδιοκτήτη είχαν ασκηθεί 4 ποινικές διώξεις μεταξύ του 2009 και του 2012. Ο ίδιος παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος του συνέχιζε τη δραστηριότητά του, αλλάζοντας κάθε φορά το domain-name του ιστοτόπου που διατηρούσε.

Είχε προηγηθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (β’ βαθμού) κατά του ιδίου κατηγορουμένου, για ανάλογη περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων (λειτουργία του ιστοτόπου “greekstars.biz”), επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail