Άσαντ σε Παρί Ματς: Φαντάζεστε να στείλουμε στρατό στη Γαλλία χωρίς να μας ζητηθεί;

REUTERS / Benoit Tessier
Freepen.gr - Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της υποστήριξης της τρομοκρατίας στο έδαφος της Συρίας και της αποστολής στρατευμάτων χωρίς την επίσημη έγκριση της κυβέρνησής της, δήλωσε ο Μπασάρ Ασάντ, καθώς σχολίασε το ρόλο της Γαλλίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η Συρία "έχει προχωρήσει πολύ" για να νικήσει ένα μεγάλο μέρος της τρομοκρατικής εξέγερσης στο έδαφός της, αλλά υπάρχουν θύλακες αντίστασης, καθώς οι τζιχαντιστές λαμβάνουν υποστήριξη από την Τουρκία και τις δυτικές χώρες, δήλωσε ο Μπασάρ Ασάντ στο περιοδικό Παρί Ματς, ξεχωρίζοντας τις ΗΠΑ, και "ειδικά τη Γαλλία".

Η Γαλλία εντάχθηκε στον συνασπισμό κατά του ισλαμικού κράτους (IS, πρώην ISIS) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη και αναπτύσσοντας ειδικές δυνάμεις στη Συρία. Αλλά για τον Ασαντ, η γαλλική παρέμβαση ισοδυναμεί με «κατοχή», καθώς το Παρίσι - όπως και ο σημαντικότερος σύμμαχός του ΝΑΤΟ, της Ουάσινγκτον - δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την εξουσιοδότηση της Δαμασκού για την αποστολή.

«Πιστεύετε ειλικρινά ότι μπορούμε να στείλουμε συριακές δυνάμεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Γαλλία χωρίς να τις προσκαλέσει η γαλλική κυβέρνηση; Το διεθνές δίκαιο διέπει τη συμπεριφορά των κρατών στον κόσμο και όχι τις προθέσεις τους» δήλωσε ο Ασαντ και συνέχισε:

«Τώρα, όταν οι ξένες δυνάμεις ήρθαν στη Συρία χωρίς να προσκληθούν από τη νόμιμη κυβέρνηση, αυτή είναι η κατοχή», επέμενε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην υποστήριξη της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη του στρατού για την κατοχή μιας χώρας . "

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται, ο Άσαντ είπε ότι η Συρία μπορεί να χειριστεί τον πόλεμο χωρίς υποστήριξη από τη Δύση. "Μπορούμε να διαχειριστούμε τη δική μας δουλειά ... Αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια παγκόσμια τάξη που δεν είναι πλέον σεβαστή, επειδή βασιλεύει το χάος;", κατέληξε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail