Άσαντ: «Η επιχείρηση εκτέλεσης του Baghdadi δε διαφέρει από τις ταινίες του Χόλυγουντ»

Freepen.gr - Σε μια συνέντευξη με το γαλλικό περιοδικό Paris Match που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ επιβεβαίωσε τη σκεπτικιστική του στάση σχετικά με την εκτέλεση του ηγέτη της Νταές, Abu Bakr al-Baghdadi από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, αμαυρώνοντας επίσης τα ευχαριστήρια του Προέδρου Trump προς τη Δαμασκό για την υποτιθέμενη συνεισφορά της στην επιχείρηση, σημειώνει το πρακτορείο sputniknews.com.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση της Συρίας έδωσε πραγματικά πληροφορίες στις ΗΠΑ σχετικά με την τοποθεσία του al-Baghdadi, ο Άσαντ είπε ότι «γελάει πάντα όταν τίθεται αυτό το ερώτημα, γιατί το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: Είναι πραγματικά σκοτωμένος ο al-Baghdadi ή όχι;".

Αναρωτώμενος αν αυτό το «φανταστικό παιχνίδι που διοργανώθηκε από τους Αμερικανούς πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα», ο Ασαντ δε μάσησε τα λόγια του όταν αποκάλυψε γιατί ο Τραμπ αποφάσισε να τον ευχαριστήσει για την εικαζόμενη συμμετοχή στην εξάλειψη του al-Baghdadi.

«Είναι ένα από τα χαριτωμένα αστεία του Tραμπ. Είναι μόνο ένα αστείο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Συρίας.

Η συνέντευξη έρχεται λίγες εβδομάδες αφού ο Ασάντ είπε στο δίκτυο ειδήσεων της Συρίας ότι η αμερικανική επιχείρηση για τη δολοφονία του al-Baghdadi δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα, επειδή η αμερικανική πολιτική «δεν διαφέρει από το Χόλιγουντ. βασίζεται σε απλή φαντασία, ούτε καν στην επιστημονική φαντασία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail