Avia.pro: Απογοητευμένη από τα S-300 η Συρία, σκέπτεται να αποκτήσει τα κινέζικα HQ-9

Freepen.gr - Η Συρία μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 με το κινεζικό HQ-9, ανέφερε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro την Παρασκευή.

"Ορισμένες πηγές της Συρίας αναφέρουν ότι η Συρία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Κίνα σχετικά με την αγορά των κινεζικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας H-9 (σύμφωνα με άλλες πηγές - HQ-22) αντί για το ρωσικό σύστημα S-300, που ως τώρα έδειξε μηδενική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των ισραηλινών επιθέσεων", ανέφερε η δημοσίευση.

"Η πηγή δείχνει το γεγονός ότι, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη δωρεάν παροχή κινεζικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας στη Συρία, ταυτόχρονα δεν αποκλείστηκε η απόκτηση αυτών των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων. Ο λόγος για τις διαπραγματεύσεις είναι η αδυναμία χρήσης του ρωσικού S-300, καθώς ελέγχεται από το ρωσικό στρατό, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι, και συγκεκριμένα η Δαμασκός προτίθεται να αναπτύξει το κινεζικό HQ-9 σε όλη τη Συρία καλύπτοντας πλήρως τον εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της χώρας", πρόσθεσε.


Να θυμίσουμε εδώ ότι σε παλαιότερο δημοσίευμα στη Freepen.gr είχε επισημανθεί, πέραν του ρωσικού ελέγχου, είχαμε μεταφέρει τον σκεπτικισμό ξένων αμυντικών μέσων για την αποτελεσματικότητα του συστήματος λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής, η οποία ευνοεί τις ισραηλινές επιδρομές. 

Η Συρία δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, αν είναι αλήθεια, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ώθηση για την αεροπορική άμυνα της Συρίας, καθώς ήδη διαθέτει το ρωσικό σύστημα S-300.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail