Avia.pro: Η Τουρκία έχει δώσει Leopard στους μισθοφόρους της ενάντια σε Σύριους και Ρώσους

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει δώσει γερμανικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης Leopard στους ισλαμιστές του SNA [πρώην FSA] στη βόρεια Συρία, ανέφερε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.Pro την Παρασκευή.

"Η Τουρκία έχει παραδώσει στους Σύριους τρομοκράτες τουλάχιστον δύο γερμανικά άρματα μάχης Leopard, τα οποία είχαν ήδη εντοπιστεί στις πρώτες γραμμές της επαρχίας του Idlib. Έτσι, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ενεργά τους τρομοκράτες που αντιτίθενται στις κυριαρχικές δυνάμεις της Συρίας και πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις εναντίον του ρωσικού στρατού σε αυτή την περιοχή της Συρίας», ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Άγκυρα δεν έχει σχολιάσει επίσημα το δημοσίευμα για τη μεταφορά βαρέων αρμάτων μάχης στις ισλαμιστικές δυνάμεις. Ωστόσο, ένα δημοσίευμα την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι έδωσε αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα στον λεγόμενο «Συριακό Εθνικό Στρατό» (SNA), ο οποίος επί του παρόντος αγωνίζεται ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η Γερμανία έχει παράσχει βοήθεια στα στρατεύματα της SDF στη Συρία, οπότε το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται αυτά τα άρματα μάχης εναντίον τους μπορεί να μην είναι καλό για την κυβέρνηση στο Βερολίνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail