Arleigh Burke, το πλοίο που μπορεί να "κερδίσει" έναν πόλεμο: Να γιατί το θέλει το Πολεμικό μας Ναυτικό

Freepen.gr - Τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke είναι μεγάλα, βαριά οπλισμένα πλοία πολλαπλών αποστολών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αμερικανικού επιφανειακού στόλου μαζί με τα καταδρομικά Ticonderoga.

Ωστόσο το Arleigh Burke μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια ποικιλία όπλων που διαθέτει και την ικανότητα να εκτελεί ποικίλα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένου του ανθυποβρυχιακού πολέμου, των επιθέσεων με πυραύλους κρουζ καθώς διαθέτει 90 κάθετους εκτοξευτές, της συλλογής πληροφοριών αλλά ιδίως της εναέριας άμυνας περιοχής, χάρη στα ισχυρά ραντάρ και το οπλοστάσιο που φέρει. 

Η κλάση Arleigh Burke είναι ο μόνος Αμερικανικός τύπου αντιτορπιλικών που βρίσκεται σήμερα στην παραγωγή και θα παραμείνει το κύριο πλοίο επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίες.

Στο βίντεο του DEFENCE TV που ακολουθεί, γίνεται μια περιγραφή των εντυπωσιακών οπλικών συστημάτων του πλοίου. Το Arleigh Burke μπορεί να κάνει έναν τοπικό πόλεμο μόνο του και να τον κερδίσει. 

Ας δούμε λοιπόν γιατί το Πολεμικό Ναυτικό ζητά επιτακτικά τη διεκδίκηση δύο τέτοιων πλοίων με παραχώρηση από τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail