Δε βλέπει μάχη το τουρκικό τανκ Altay ούτε το 2020: Σοβαρά προβλήματα σε κινητήρα και μετάδοση

Freepen.gr - Το πρόγραμμα παραγωγής της Τουρκίας για το πρώτο τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς, το Altay, μπορεί να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω τεχνολογικών παγίδων, αναφέρει το defensenews.com.

Το γραφείο του προέδρου κατατάσσει το Altay στο οπλοστάσιο του στρατού για το 2020, αλλά ένας κορυφαίος επιχειρηματίας που συμμετέχει στο πρόγραμμα δήλωσε ότι ίσως αυτό να μη γίνει πραγματικότητα μέχρι το τέλος του 2021.

"Ελπίζω ότι το Altay θα βρίσκεται στο πεδίο της μάχης μέσα σε 24 μήνες", δήλωσε ο Ethem Sancak, ανώτερος μέτοχος της BMC, σε ομιλία του Οκτωβρίου. Η BMC, η οποία είναι κοινή επιχείρηση τουρκίας-Qatar, που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του Altay.

Ένας εκπρόσωπος της δημόσιας διοίκησης δήλωσε στο Defense News ότι "υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σχετικά με τα κρίσιμα μέρη, όπως ο κινητήρας και η μετάδοση".

Οι δυτικές χώρες, και ιδιαίτερα η Γερμανία, έχουν απροθυμία να μοιραστούν μια τέτοια κρίσιμη τεχνολογία με την Τουρκία λόγω ευρύτερων πολιτικών ανησυχιών.

Η τουρκική κυβέρνηση και η BMC υπέγραψαν το συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Altay το Νοέμβριο του 2018. Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή μιας αρχικής παρτίδας 250 μονάδων, την υλικοτεχνική υποστήριξη του κύκλου ζωής και την εγκατάσταση από τον ανάδοχο ενός κέντρου τεχνολογίας των συστημάτων και της λειτουργίας των αρμάτων μάχης. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η BMC θα σχεδιάσει, αναπτύξει και παράξει άρμα μάχης με μη επανδρωμένη μονάδα ελέγχου πυρός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail