Αίγυπτος για ΜΕΔΟΥΣΑ 9: Συνασκούμαστε με τους αδερφούς και φίλους Ελληνες και Κυπρίους

Freepen.gr - Η εκπαιδευτική άσκηση Medusa 9, στην οποία συμμετέχουν οι αιγυπτιακές, ελληνικές και κυπριακές ένοπλες δυνάμεις, άρχισε την Κυριακή στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου κοινών ασκήσεων που πραγματοποιούν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις για την προώθηση και υποστήριξη της στρατιωτικής συνεργασίας με αδελφικές και φιλικές χώρες, κάνει λόγο σε δήλωσή του την Κυριακή ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη δήλωση η πολυήμερη στρατιωτική εκπαίδευση παρακολουθεί τη συμμετοχή αιγυπτιακών, ελληνικών και κυπριακών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων καθώς και ειδικών δυνάμεων.

Από πλευράς Αιγύπτου μετέχουν το ελικοπτεροφόρο Mistral Gamal Abdel Nasser, η φρεγάτα El Fateh, γερμανικό υποβρύχιο τύπου 209, η πυραυλάκατος Sulayman Ezzat, το ναρκαλιευτικό El Seddiq και αρκετά μαχητικά F-16.


Επιπλέον, θα μετάσχουν κομάντος και αλεξιπτωτιστές αλλά δόκιμοι του αιγυπτιακού ναυτικού.

Από την ελληνική πλευρά, συμμετέχουν στην εκπαίδευση, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μια φρεγάτα, ένα αποβατικό, ένα υποβρύχιο, ένα ναρκαλιευτικό και ένας αριθμός μαχητικών F-16. Από την κυπριακή πλευρά συμμετέχουν ένα πλοίο μακράς εμβέλειας και οι ειδικές δυνάμεις.

Η κατάρτιση στοχεύει στην εξέλιξη των δεξιοτήτων των αξιωματικών που συμμετέχουν σε διάφορες ναυτικές επιχειρήσεις, στην ανταλλαγή εμπειριών μάχης και πεδίου, στη βελτίωση της ετοιμότητας για την εκτέλεση κοινών καθηκόντων υπό διαφορετικές συνθήκες και στην προστασία των ζωτικών και οικονομικών στόχων στη Μεσόγειο από τυχόν απειλές.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις έρχονται υπό το πρίσμα της αυξανόμενης συνεργασίας και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και των αδελφικών χωρών, εκτός από την παρουσίαση της ικανότητας μάχης και του υψηλού επιπέδου κατάρτισης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στην περιοχή της Μεσογείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail