Το φαινόμενο της χώρας που 80χρονοι πολίτες της κυνηγούν ακόμη μια καρέκλα στο δημόσιο

stevepb / pixabay
Μετά τους απόστρατους που ξαφνικά έγιναν διοικητές νοσοκομείων, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα με τον μόλις 80 ετών νέο διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας σύμφωνα με το larissanet.gr. Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, όπως ο 80χρονος το γύρο αρκετών κομμάτων με βάση το άρθρο.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα ζύγισε πάντως ο διοικητής και θα κρατήσει το μισθό, όχι τη σύνταξη. Φαντάζομαι ότι θα μπορεί να είναι πχ 10, 12, 14, 16 ώρες στο Νοσοκομείο, να παρακολουθεί όλα τα θέματα, να τρέχει από πτέρυγα σε πτέρυγα. Είπαμε, είναι μόλις 80 ετών εδώ ο Δίκαιος Νώε έφτιαξε την κιβωτο σε ηλικία 600 ετών. Απλά τον πρώτο τον επέλεξε ο Κικίλιας [φαντάζομαι όχι μόνος του] και τον δεύτερο ο Κύριος. Προσωπικά αλλιώς φαντάζομαι τη ζωή στα 80 μου, αν θα υπάρχω φυσικά.

Αυτό όμως είναι το κατάντημα της χρεοκοπημένης από κάθε άποψη χώρας μας. Δεν υπήρχαν νέοι άνθρωποι με περγαμηνές και ανάγκες να δοκιμαστούν σε αυτές τις θέσεις, για τις οποίες η ΝΔ προεκλογικά υποσχόταν επαγγελματικό management και όχι κομματικούς διορισμούς; Να σαν αυτό που έκανε σε κρατική εθνικής σημασίας εταιρεία με αποτυχημένο πολιτευτή της Β' Αθήνας ή με το διορισμό πρώην αντιδημάρχου που είχε γεμίσει την πόλη του κάδους αλλά δεν την καθάρισε, σε εξαιρετική θεσούλα αντίστοιχου αντικειμένου οργανισμού.

Ασφυξία. Έλλειψη οξυγόνου. Θες να ανοίξεις το παράθυρο να μπει αέρας και δεν μπαίνει. Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα. Τι θα κάνει τώρα ο νέος διοικητής μετά την κατακραυγή; Θα ορκιστεί και θα αναλάβει καθήκοντα; Ή θα του πει πχ ο Κικίλιας "άστο για την ώρα, νέος είσαι, θα υπάρξει άλλη ευκαιρία";

Δεν το γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι πως με αυτά τα μυαλά δεν υπάρχει ούτε η μία στο εκατομμύριο ελπίδα να αποφύγουμε τη διαφαινόμενη καταστροφή μας. Κλείνοντας πάντως, έτσι για να μη στεναχωριώμαστε, ας πούμε ένα ανέκδοτο: Επιτελικό κράτος ή εκείνο το ωραίο που λένε, να αυτό, θα δουλέψουμε με νέους κι άξιους.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε, γιατί είμαστε η χώρα της καρπαζιάς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail