Η Ασία θα χρειαστεί επενδύσεις 800 δις δολ. για να αντιμετωπίσει τη διατροφική κρίση μέχρι το 2030

Freepen.gr - Ο πληθυσμός της Ασίας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία. Ενώ οι καταναλωτές απαιτούν ασφαλέστερα, υγιεινά και πιο βιώσιμα τρόφιμα, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη ήπειρος «δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τον εαυτό της» σημειώνει το RT.

Η Ασία «βασίζεται στις εισαγωγές που διακινούνται μέσω μεγάλων αλυσίδων εφοδιασμού από την Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική», αναφέρει έκθεση της PwC, της Rabobank και της εταιρείας επενδύσεων Temasek.

"Εάν η επένδυση αυτή δεν υλοποιηθεί, πιστεύουμε ότι η βιομηχανία θα δώσει μάχη για να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα τα φτωχότερα ποιοτικά διατροφικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό της Ασίας", εξηγεί η έκθεση.

Οι δαπάνες για τρόφιμα αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν έως το 2030 από τα σημερινά 4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

"Γενικά, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Αφρικής και της Νότιας Ασίας είναι καθαροί εξαγωγείς τροφίμων, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ασίας και της Αφρικής παραμένουν καθαροί εισαγωγείς τροφίμων", πρόσθεσε η έκθεση βασικών στατιστικών και τάσεων στο διεθνές εμπόριο.

Επισήμανε ότι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση του πληθυσμού θα προσθέσουν επίσης στα προβλήματα της περιοχής προκαλώντας ζητήματα εφοδιασμού, καθώς και αστάθεια των τιμών. Το μέγεθος της αρόσιμης γης για κάθε άτομο στην Ασία αναμένεται να μειωθεί κατά πέντε τοις εκατό έως το 2030.

Αυτοί οι παράγοντες χρωματίζουν μια απότομη εικόνα, σύμφωνα με τον Richard Skinner από την PwC, η οποία ηγέτιδα των επιχειρησιακών συναλλαγών της Ασίας-Ειρηνικού. Είπε στο CNBC: "Αν δεν το λύσουμε αυτό, θα είμαστε σε κακή θέση σε 10 χρόνια".

Υπάρχει επενδυτική ευκαιρία 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη βιομηχανία γεωργικών ειδών διατροφής της Ασίας, η οποία πρέπει να καλυφθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, δήλωσε ο Skinner εξηγώντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία, ειδικότερα, θα είναι το κλειδί για την επίλυση αυτού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail