6,4 Ρίχτερ ισοπέδωσαν μέσα στη νύχτα την Αλβανία: Κατέρρευσαν κτίρια στο Δυρράχιο - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Freepen.gr - Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε την Αλβανία μέσα στη νύχτα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να τρέξουν στους δρόμους. Δεκάδες άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως τραυματίες, πολλά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ άλλα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερχτύπησε μεταξύ της πόλης του Δυρραχίου και της πρωτεύουσας των  Τιράνων, σε βάθος 10χλμ., Σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους πανικού, αλλά ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων θα μπορούσε ακόμα να βρίσκεται παγιδευμένος μέσα στα κτίρια.

Μέχρι στιγμής έχουμε 13 νεκρούς και 600 τραυματίες.

Οι Αλβανοί ξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περισσότερες ζημιές εμφανίστηκαν στο Δυρράχιο, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα στα Τίρανα έπρεπε να νοσηλευτούν.

"Οι πυροσβέστες και το στρατιωτικό προσωπικό βοηθούν τους κατοίκους κάτω από τα ερείπια" στο Δυρράχιο και το κοντινό χωριό Thumane, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από το χτύπημα του Εγκέλαδου:















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail