Τέλος η εποχή της αθωότητας στη Σουηδία; 5.000 οχήματα επιθεωρήθηκαν μέσα σε 36 ώρες σε τρία λιμάνια της χώρας

Foto: Johan Nilsson/TT
Freepen.gr - Οι σουηδικές αρχές σταμάτησαν και έψαξαν πάνω από 5.000 οχήματα σε 36 ώρες στα λιμάνια της Στοκχόλμης, του Γκέτεμποργκ και του Τρέλλεμποργκ στα πλαίσια μιας νέας επιχείρησης που αποσκοπεί στην απομάκρυνση ισχυρών συμμοριών.

Η αστυνομική διαδικασία, που ονομάζεται επιχείρηση Trident, μέχρι στιγμής αρνήθηκε την είσοδο 22 ατόμων στη χώρα, αναφέρει η Sveriges Radio.

Ο Mats Löfving, επικεφαλής του Εθνικού Επιχειρησιακού Τμήματος της αστυνομίας σχολίασε την πρωτοβουλία λέγοντας: «Είμαστε πολύ εντατικοί στην επιτήρηση των συνόρων μας για να αποτρέψουμε πραγματικά τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στη Σουηδία να διαπράττουν εγκλήματα ακόμη και από την είσοδό τους στη χώρα».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας πρόσθεσε ότι η επιχείρηση θα βοηθήσει την αστυνομία να υποβάλει εκθέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των δικτύων διεθνούς εγκληματικότητας.

«Μαθαίνουμε τόσο για τους ανθρώπους και τα οχήματα όσο και για αυτό που ονομάζουμε μεθοδολογία - δηλαδή το πως δρουν οι εγκληματίες», είπε.

Η έρευνα των οχημάτων ακολουθεί την επανεισαγωγή των ελέγχων στα σύνορα από τη Δανία ως αντίμετρο στην αύξηση βομβιστικών επιθέσεων και πυροβολισμών στην Κοπεγχάγη, συμβάντα για τα οποίες κατηγορήθηκαν μέλη συμμοριών από τη Σουηδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail