Στην τελευταία δημοσκόπηση μη βλέπετε τόσο το 40,3% αλλά εκείνο το 74,3% μαζί με τούτο το 69,8%

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 40,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 ΜΕ 3%.

Του Στρατή Μαζίδη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ βρίσκονται σε μια φάση παρακμής καθώς τα πεδία στα οποία τα θαλασσώνει η κυβέρνηση, ήτοι εθνικά και μεταναστευτικό δεν αποτελούν τομείς όπου τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης διατηρούν πλεονέκτημα. Ας μη μας διαφεύγει άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και για τα ζητήματα αυτό. Απεναντίας τη δυσαρέσκεια αυτή αρχίζει να εισπράττει η Ελληνική Λύση. Ο κ. Βελόπουλος έχει εξελιχθεί σε προνομιακό παίκτη στα συγκεκριμένα θέματα ενώ η κυβέρνηση δείχνει πως σκέφτηκε αρχικά να ακολουθήσει τις προτάσεις του [πχ δομές σε ακατοίκητα νησιά].

Αν δεν είχε προτείνει κάποτε να αγοράσουμε Sukhoi πληρώνοντας μέρος του τιμήματος με λαχανικά και φρούτα, όπως κάνει η Ινδονησία και ακόμη περιμένει τα ρωσικά μαχητικά, ίσως να ήταν ψηλότερα. Ωστόσο το γεγονός ότι από το 3,70% του Ιουλίου σκαρφαλώνει στο 4,5% είναι αξιοσημείωτο καθώς σηματοδοτεί μια αύξηση της δύναμής του κοντά στο 20% η οποία πιθανότατα θα συνεχίσει την ανηφόρα όσο εξακολουθούν οι σημερινές συνθήκες και δεν παρουσιάζεται κάποιος άλλος πατριωτικός φορέας.

Το μειονέκτημα του κ. Βελόπουλου είναι πράγματα που έχει πει / υποστηρίξει / πουλήσει κατά το παρελθόν. Αλλά τα πρώτα δύο ισχύουν για τους περισσότερους. Το πλεονέκτημα του κ. Βελόπουλου είναι ότι μιλά με αμεσότητα [πωλητής γαρ] και αισθάνεται κανείς λιγότερο άβολα αν τον ψηφίσει σε σχέση πχ με τη βουβή μάζα των κάποτε σχεδόν 400.000 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.


Ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζοντας σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό του πρόγραμμα μπετονάρει τις απώλειες προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καθώς μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων ως σήμερα εξακολουθεί να σκέπτεται αφού πρώτα ψαχουλέψει καλά την τσέπη του.

Ωστόσο οι παρακάτω δύο κάρτες θα με έκαναν να ανησυχώ ιδιαίτερα αν ήμουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσα συμβαίνουν σήμερα ήταν μόνο αποτέλεσμα των συγκυριών και όχι παράλληλα δική μου επιλογή για να με αφήσουν πχ οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσω την οικονομική πολιτική μου.

Το 74,1 θεωρεί το μεταναστευτικό, όλους όσους δηλαδή έρχονται παράνομα στην Ελλάδα, ως το Νο1 ζήτημα. Επίσης ένα 70% (όχι το 70% του 74,1% αλλά συνολικά) δε συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. 

Η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει ακόμη τετράμηνο και έχει πετύχει να βάλει απέναντι κάτι παραπάνω από 7 στους 10 Ελληνες. Αναρωτιέται κανείς τόσο που θα εκτοξευθούν αυτά τα νούμερα όταν θα προκύψουν πολλοί διάσπαρτοι θύλακες ανά την επικράτεια με βάση το κυβερνητικό σχέδιο ώστε όλο και περισσότεροι γηγενείς να βλέπουν αμεσότερα και ζωντανότερα το θέμα, όσο και πως εκφραστεί πολιτικά.

Για αυτό οι ψυχροί παρατηρητές θα εστιάσουν περισσότερο σε εκείνο το 74,3% μαζί με τούτο το 69,8%.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail