Οι Ισπανοί έπιασαν υποβρύχιο 2,7 εκ. δολ. που μετέφερε 3 τόνους κοκαΐνη αξίας 121 εκ. έξω από τη Γαλικία

ΑΡ
Freepen.gr - Οι ισπανικές αρχές έπιασαν αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο υποβρύχιο ναρκωτικών που διέσχισε ποτέ τον Ατλαντικό Ωκεανό από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη όπως αναφέρει η dailymail.co.uk. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, έχουν κατασχέσει τρεις τόνους κοκαΐνης ύψους 121 εκατομμυρίων δολαρίων από το πλοίο μήκους 65 ποδιών, το οποίο πιάστηκε την Κυριακή στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας, στην Ισπανία.

Το υποβρύχιο έπλεε με τριμελές πλήρωμα. Δύο εξ αυτών από τον Ισημερινό οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ το τρίτο μέλος, ένας Ισπανός, αναζητείται από τις αρχές. Το υποβρύχιο εντοπίστηκε ενώ έπλεε στον Ατλαντικό από την Κολομβία στην Ευρώπη σε ένα ταξίδι 7.690 χιλιομέτρων ή 4.778 ναυτικών μιλίων.


ΕΡΑ

Η πολυπλοκότητα του σκάφους των 65 ποδών έπιασε στον ύπνο τις αρχές, καθώς τα καρτέλ των ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούν ολοένα και πιο ευρηματικές μεθόδους παράδοσης των εμπορευμάτων τους ανά τον κόσμο.

Πηγές κοντά στις αρχές δήλωσαν ότι οι ομάδες πίσω από αυτή την αποστολή πρέπει να είναι «μεγάλες, αφού μόνο το ίδιο το υποβρύχιο πρέπει να κοστίσει περίπου 2,7 εκατομμύρια δολάρια». Είναι πάντως απορίας άξιο πως έχει καταφέρει να αναπτυχθεί μια παράλληλη αόρατη ναυπηγική βιομηχανία ημι-υποβρυχίων σκαφών που μπορεί να δημιουργεί πλοία τα οποία να διασχίζουν τον Ατλαντικό μέσα στο χειμώνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail