Ξεσηκωμός και στη Βοσνία για τους μετανάστες: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε καταυλισμούς στα σύνορα με Κροατία!

Freepen.gr - Απαντώντας σε διαμαρτυρίες κατά της άφιξης χιλιάδων μεταναστών, οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προχώρησαν στην επιβολή 24ωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε στρατόπεδα μεταναστώνς κοντά στα σύνορά της με την Κροατία, αναφέρει το voiceofeurope.com.

Μετά την εμφάνιση εκατοντάδων ντόπιων έξω από πολυάριθμα στρατόπεδα μεταναστών για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νεοαφιχθέντων, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα στρατόπεδα δεν θα δεχθούν επιπλέον άτομα. Στους μετανάστες που ζουν σε στρατόπεδα κοντά στο Bihac και το Velika Kladusa ειπώθηκε επίσης πει ότι ο μόνος τρόπος να εγκαταλείψουν τα στρατόπεδα είναι εάν δεν επιστρέψουν ποτέ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αναφέρει η Πολωνία Daily.



Τα στρατόπεδα Bira και Miral, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Βοσνίας με την Κροατία, λειτουργούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) του ΟΗΕ και σήμερα φιλοξενούν περίπου 2.500 μετανάστες.

Άλλοι 5.000 μετανάστες στο σημείο και τη γύρω περιοχή έχουν σχέδια να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισερχόμενοι στην Κροατία, αναφέρει το Balkan Insight.

Οι ντόπιοι λένε ότι η παρουσία χιλιάδων νεοαφιχθέντων μεταναστών έχει δημιουργήσει εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που διαμαρτύρεται έξω από ένα από τα στρατόπεδα δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήρεμα τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνούν από τις αυλές μας".

«Είμαστε ασφαλείς μετά από όλα τα χρόνια που ζούμε εδώ, όπου μεγαλώσαμε; Πρέπει να φύγουμε και να τα αφήσουμε αυτά; »πρόσθεσε.

Άλλοι διαδηλωτές έκαναν σημάδια που έλεγαν "ΙΟΜ go home" και "Ελεύθερο Bihac".

Μια άλλη γυναίκα διαδηλώτρια δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Θέλουμε μόνο την ειρήνη μας. Πρόσφατα, διάβασα ότι ο ΟΗΕ έκανε έκκληση κατά του κλεισίματος του στρατοπέδου στη Bira και κατά του περιορισμού του κινήματος των μεταναστών, αλλά τι γίνεται με εμένα; Η κίνησή μου είναι συγκρατημένη. Στις 4 μ.μ. είμαστε όλοι κλειδωμένοι σπίτια μας".

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Voice of Europe ανέφερε ότι οι κάτοικοι σε χωριά και πόλεις που διασχίζουν τα ανατολικά σύνορα της Κροατίας με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ασφάλειά τους καθώς όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες διασχίζουν τη χώρα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail