Γιατί είναι όνειρο απατηλό το «η κατανομή των μεταναστών δε θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια»

«Πρώτον, τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια. Και δεύτερον, ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας» ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας.

Του Στρατή Μαζίδη

Άραγε ο ίδιος πιστεύει αυτά που λέει; Πολύ αμφιβάλλω. Σε καμιά περίπτωση δε θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, ανέφερε. Αυτό είναι κάτι που την επομένη ημέρα της εφαρμογής του, αν γίνει, θα αρχίσει η ταχύτατη ανατροπή του αφού:

> Με βάση την τελευταία έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ (εδώ) για το 2018 στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών περιφερειών ο πληθυσμός μειώνεται με τους θανάτους να υπερβαίνουν κατά πολύ τις γεννήσεις. 

> Οι θάνατοι αφορούν ως επί το πλείστον γηγενή πληθυσμό ενώ στις γεννήσεις σημαντικό ποσοστό είναι νέες μητέρες μη ελληνικής καταγωγής 

> Επιπλέον όσοι παρακολουθούμε τα στατιστικά των αφίξεων και των ροών, συνήθως από ανεξάρτητες πηγές όπως η Aegean Boat, παρατηρούμε ότι σταθερά οι αφίξεις στη νησιωτική Ελλάδα είναι περισσότερες [συχνά κατά πολύ] των μεταφορών ως επί το πλείστον μεταναστών [που έρχονται παράνομα στη χώρα] 

Συνεπώς είναι ζήτημα χρόνου τα νησιά, αν ξεφρακάρουν, να φρακάρουν πάλι εκ νέου. Και τότε τι θα πει ο κ. Πέτσας; Ότι το 1% θα γίνει 2%; 3%; 4%; 

Αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη δωρεάν παροχών στους παρανόμως εισερχομένως όπως προπληρωμένες κάρτες και διαμερίσματα [εφόσον λάβουν το άσυλο και το Σεπτέμβριο το 66% των αιτημάτων έγινε αποδεκτό], κάτι που δεν απολαμβάνουν οι γηγενείς, ενισχύει και το αρνητικό για τους γηγενείς ισοζύγιο γεννήσεων. Με μεγαλύτερη άνεση κάνει παιδιά κάποιος που απολαμβάνει σημαντικά πράγματα δωρεάν σε σύγκριση και που έχει στην κουλτούρα του [κι αυτό είναι θετικό για εκείνον] να δημιουργεί μεγάλες οικογένειες με κάποιον που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ σε μια κοινωνία η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλλεργικά συμπτώματα στο θέμα της δημιουργίας οικογένειας.

Συνεπώς το 1% ανά περιφέρεια, είναι εντελώς καλόπιστα ένα όνειρο απατηλό.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.