Η ληστεία του αιώνα στο Μουσείο της Δρέσδης: Έγιναν καπνός ιστορικοί θησαυροί αξίας 1 δις ευρώ

REUTERS/Arnd Wiegmann
Freepen.gr - Η ληστεία του αιώνα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Gruenes Gewoelbe (Πράσινος Θόλος) στη Δρέσδη όπου μια ανεκτίμητη συλλογή από κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης του 18ου αιώνα αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έκανε πλέον φτερά.

Η αστυνομία στη Δρέσδη επιβεβαίωσε ότι η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μέσω ενός παραθύρου. Οι ανακριτές λένε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα του κτιρίου κόπηκε καθώς είχε πιάσει φωτιά το πλησιέστερο κουτί ηλεκτροδότησης, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό συνδέεται με την κλοπή.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δύο διαρρήκτες καθώς εισέρχονταν στο Μουσείο, δήλωσε αργότερα η αστυνομία.

Οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι. Η αστυνομία λέει ότι ο συναγερμός ακούστηκε λίγο πριν από τις 5πμ τοπική ώρα, και οι αξιωματικοί έφτασαν πέντε λεπτά αργότερα. Ένα αυτοκίνητο που είχε καεί και βρέθηκε λίγα μίλια από το Gruenes Gewoelbe θα μπορούσε να είναι το όχημα απόδρασης, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι αξιωματούχοι του μουσείου περιέγραψαν τα αντικείμενα που εκλάπησαν ως "ανεκτίμητους" και "μοναδικούς" θησαυρούς που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συλλογή, που συχνά ονομάζεται ο μεγαλύτερος θησαυρός της Ευρώπης, δημιουργήθηκε από τον ηγεμόνα Αύγουστο το Δυνατό μεταξύ 1723 και 1730 και περιλαμβάνει μια σειρά από εντυπωσιακά κοσμήματα και κομμάτια τέχνης. Στεγάζεται σε δύο ορόφους του Βασιλικού Παλατιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail