Η σύγκριση του μεταναστευτικού με τη Γερμανία του 1930 είναι προσβλητική για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

DzidekLasek / pixabay
Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ήταν Έλληνες που συνέβαλαν στη δημιουργία του ελληνικού κράτους και αυτό υπέγραψε ότι δε θα είχαν δικαίωμα να γυρίσουν στη μητρόπολή τους. Ήταν λοιπόν χρέος του κράτους να τους φροντίσει.

Στη Γερμανία του Χίτλερ το θέμα δεν ήταν ότι Γερμανοί φιλελε και αριστεροί ξύπνησαν μια μέρα και είπαν ότι δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα και πως όποιος έμπαινε στη χώρα ήταν πρόσφυγας.

Η σύγκριση με τη Γερμανία του 1930 είναι προσβλητική για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Οι Εβραίοι της Γερμανίας ήταν Γερμανοί πολίτες. Δεν είχαν χώρα να καταφύγουν και δεν απειλήθηκαν με επιστροφή στις χώρες τους από τις οποίες είχαν φύγει ζητώντας καλύτερες, οικονομικές συνθήκες. χωρίς να έχουν χαρτιά. Εξοντώθηκαν.

Κανείς δεν έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες Εβραίους να επιστρέψουν στην υπό κατοχή χώρα τους. Είναι λοιπόν απαράδεκτο να προσβάλλουν κάποιοι τα θύματα του Ολοκαυτώματος εξαιτίας του μίσους τους για αυτόν το λαό.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail