Δάνειο 110 εκ. ευρώ από την Deutsche Bank για το Μετρό στον καταχρεωμένο Δήμο Κωνσταντινούπολης

Freepen.gr - Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ (121 εκατομμύρια δολάρια) από την Deutsche Bank για το σχέδιο επέκτασης του Μετρό, δήλωσε την Κυριακή ο δήμαρχος Ekrem İmamoğlu.

Το δάνειο, για ένα συνεχιζόμενο έργο στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, υπερβαίνει το ποσό που είχε αρχικά συζητηθεί, ανέφερε ο İmamoğlu σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ο İmamoğlu άγγιξε επίσης τα οικονομικά του δήμου, τα οποία είπε ότι επιβαρύνθηκαν με χρέη που οφείλονται στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

"Έχουμε αναλάβει μια κακώς διαχειριζόμενη τελευταία πενταετία. Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει χρέη συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων λιρών (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε ο İmamoğlu.

Ο δήμαρχος του CHP δήλωσε ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ολοκλήρωσε ένα δύσκολο έτος.

"Ήταν ένα πολύ σημαντικό έτος όσον αφορά τους τόκους και την καταβολή του χρέους. Οι φίλοι μας έλαβαν πολύ σημαντικές προφυλάξεις. Θα μοιραστώ μαζί σας τις λεπτομέρειες στις 23 Δεκεμβρίου ... Θα σας εξηγήσουμε πώς προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό εμποδίζοντας την υπερβολική εξάρτηση», δήλωσε ο İmamoğlu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail