Ξεχάστε τις συντάξεις: 1 στους 3 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα με 404 ευρώ μικτά (28,66%)

anaterate / pixabay

Η αγορά εργασίας απειλεί τις συντάξεις!

Ιδού τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΦΚΑ!

Με το υπ’αριθ.πρωτ. ΔΙ.ΜΕΛ./Φ1/46/1296697/31-10-2019 έγγραφο του ΕΦΚΑ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία απασχόλησης για τον μήνα Απρίλιο 2019 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Όπως σημειώνουν ο Αλέξης Μητρόπουλος και η ΕΝΥΠΕΚΚ τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ανησυχητικά για το μέλλον των μισθών, αλλά και των συντάξεων, αφού (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) το Ασφαλιστικό είναι συνάρτηση του Εργασιακού και η αγορά εργασίας επηρεάζει δραστικά τις εισφορές στα Ταμεία και το μέλλον των συντάξεων.

Από τον Πίνακα 2 της σελίδας 7 με τίτλο «Κατανομή της απασχόλησης, του ημερομισθίου και του μέσου μισθού των ασφαλισμένων ανά τύπο απασχόλησης» που παραθέτουμε, καταδεικνύεται ότι 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μηνιαίο μισθό ΜΟΝΟ 404,50 ευρώ (μεικτά).



Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των 2.352.294 εργαζομένων, οι 674.274 (ποσοστό 28,66%) απασχολούνται μερικώς και ο μέσος μηνιαίος μισθός που λαμβάνουν είναι 404,50 ευρώ!

Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (βλ. την από 6-10-2019 ανακοίνωσή μας για τις 7.000 μετατροπές που έγιναν ΜΟΝΟ τον Σεπτέμβριο του 2019!!), δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να πριμοδοτεί την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία και να αφήνει μεγαλύτερο έδαφος σε αξιοπρεπείς και αξιοβίωτους μισθούς, αφού είναι αυτονόητο ότι όσοι μεν από τους 674.274 εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό 404,50 ευρώ έχουν δημιουργήσει οικογένεια, αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσοι, δε, δεν το έχουν ακόμη τολμήσει, δεν μπορούν καν να το ονειρευτούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες εργασιακής απορρύθμισης, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελεύθερο χρόνο και κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση των Ελλήνων.
Έτσι θα συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας εργατικής δύναμης. Οι εργαζόμενοι-«χταπόδι» αλλά και οι άνεργοι είναι εδώ, είναι δίπλα μας, και οι προσοντούχοι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail