Γερμανός ευρωβουλευτής βγάζει στη σέντρα τη Volkswagen για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Simon / pixabay
Freepen.gr - Η απόφαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής στην Τουρκία προκάλεσε μανία στις Βρυξέλλες λόγω των ζητημάτων δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Express.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Reinhard Bütikofer αποκάλυψε ότι η απόφαση "προκάλεσε απογοήτευση" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνει το δημοσίευμα.

"Λόγω της όλο και πιο επιδεινούμενης κατάστασης του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της δημοκρατίας κάτω από τον Πρόεδρο Ερντογάν, η απόφαση του επικεφαλής του ομίλου VW προκαλεί απογοήτευση", δήλωσε ο Bütikofer.


Reinhard Bütikofer

Η απόφαση για την τοποθεσία λέγεται επίσης πως αποτελεί παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ, καθώς η Τουρκία ποτέ δεν εκπλήρωσε αποτελεσματικά τη δέσμευσή της να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τελωνειακές αρχές.

"Η επιλογή της τοποθεσίας φαίνεται να αποτελεί εγγύηση για την προμήθεια 40.000 οχημάτων με κεφάλαια από τον τουρκικό προϋπολογισμό, καθώς και μια γενναιόδωρη επιχορήγηση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ", υποστηρίζει ο Bütikofer.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παρέμβει, καθώς πιστεύει ότι η Volkswagen προσπάθησε να επωφεληθεί από παραβίαση του νόμου.

Οι συνομιλίες μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της Τουρκίας για την ίδρυση νέας μονάδας παραγωγής στην Τουρκία βρίσκονται στα τελικά στάδια, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία, ανέφερε ανώτατος υπάλληλος της εταιρείας στην τουρκική έκδοση της Deutsche Welle  την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας του εμπορικού μητρώου της Τουρκίας, ότι η Volkswagen έχει καταχωρίσει επίσημα θυγατρική στη δυτική επαρχία της Μάνισα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail