Έτοιμοι για σύμπραξη με τον Ασαντ οι Κούρδοι; Μια ανατρεπτική δήλωση και ένα αινιγματικό tweet

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακύκλωσαν ένα tweet στις 7 Οκτωβρίου και μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με τη μεγάλη κι ασύγκριτη σοφία του [δικά του λόγια] αποφάσισε να πουλήσει τους συμμάχους του, το οποίο έλεγε πως οι Κούρδοι πλέον αναγκαστικά θα στραφούν στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια στρεφόμενοι προς τον Ασαντ, επιλέγουν ταυτόχρονα το στρατόπεδο Μόσχας και Τεχεράνης. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Η αλήθεια είναι πως ο Σύριος Πρόεδρος πολλάκις σε δηλώσεις του προειδοποιούσε τους Κούρδους ότι οι ΗΠΑ θα τους πουλήσουν. Κακά τα ψέματα αλλά ο οφθαλμίατρος από το Λονδίνο έχει διαβάσει άριστα τις εξελίξεις του πολέμου στη χώρα.



Τώρα βέβαια μια συμφωνία με τη Δαμασκό δε θα είναι η ίδια που θα μπορούσε να προκύψει νωρίτερα υπό καλύτερες συνθήκες. Μπορούν οι Κούρδοι να αμυνθούν; Έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα μιας και το κακό φαινόταν; Για πόσο καιρό έχουν...καύσιμα; Εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια με τους ομοεθνείς τους στην άλλη πλευρά των συνόρων; Τι όπλα άφησαν πίσω τους οι ΗΠΑ φεύγοντας;

Όλα αυτά θα τα δούμε μόνο στην πράξη εφόσον γίνει αυτό που όλοι φανταζόμαστε. Οι Κούρδοι όμως πλέον αισθάνονται προδομένοι από τις ΗΠΑ. Μπήκαν μπροστά και πολέμησαν ως νόμιμος βραχίονας τον παράνομο, το ISIS. Πλήρωσαν με πολύ αίμα. Ειδικά στη Ράκκα όπου όλα έδειχναν πάρτι και πανηγυρική είσοδο άνευ πιστολιάς, οι Ρώσοι τους χάλασαν το θρίαμβο όταν ανακοίνωσαν πως θα ισοπεδώσουν όποιον ισλαμιστή τολμήσει να διαφύγει προς την Παλμύρα. Ως εκ τούτου η μάχη της Ράκκα κράτησε πάνω από ένα μήνα και στοίχισε ακριβά. Οι Κούρδοι κατέβηκαν σε περιοχές όπου δεν είχαν κανένα λόγο αλλά το έπραξαν για τους συμμάχους τους σε μια εγκλωβιστική επιλογή που έκαναν το 2015 αποδεχόμενοι να διαδεχθούν τον FSA ως εκλεκτοί των ΗΠΑ.

Προδόθηκαν διότι εφάρμοσαν κι αυτήν την ταπεινωτική για αυτούς συμφωνίας, χάλασαν οχυρώσεις, απέσυραν όπλα και τώρα έμεινε αμυντικά αθωράκιστη η συνοριακή ζώνη.

Ο Διοικητής των SDF, Μαζλούμ Αμπντί δήλωσε ότι εξετάζουν μια συνεργασία με τον πρόεδρο Ασαντ για να πολεμήσουν τους Τούρκους.



Αυτό θα ήταν το πιο όμορφο σενάριο. Ωστόσο δεν υπάρχει πολύς χρόνος και ορισμένα πράγματα έπρεπε ήδη να είχαν συμφωνηθεί. Σύριοι και Κούρδοι μπαρουτοκαπνισμένοι πλέον μετά από 8 χρόνια πολέμου να δώσουν ένα αποθεωτικό φινάλε πολεμώντας και ξεσκίζοντας τους νταβατζήδες Τούρκους βάζοντας μια αρχή διάλυσης του κράτους-τρομοκράτη της περιοχής. Θα το πράξουν όμως; Πόσο νερό προτίθεται να ρίξει η κάθε πλευρά στο κρασί της για να ανοίξει αργότερα σαμπάνιες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail