Thomas Cook: ένα Γερμανικό Προκεχωρημένο Φυλάκιο στην καρδιά της Βρετανικής Οικονομίας

Στην ιστορία, το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παγκόσμιου Ταξιδιωτικού Οργανισμού, τη διαδρομή του μεταξύ Βρετανίας, Γερμανίας, Αμερικής, όπως και τη σύνδεση της πτώχευσης του με το Brexit, βάζει στο τραπέζι ο Οικονομολόγος Αναλυτής Γιώργος Αδαλής, μιλώντας στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Κατά τον κ. Αδαλή, η Thomas Cook, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα Γερμανικό Προκεχωρημένο Φυλάκιο, στην καρδιά της Βρετανικής Οικονομίας. Με κλασσικές διασυνδέσεις με παραδοσιακά σύμμαχες χώρες όπως η Τουρκία, το οποίο επί χρόνια γλύτωνε την χρεοκοπία λόγω του ότι βοηθούσαν πάντα την τελευταία στιγμή οι Βρετανικές τράπεζες. 

Φαίνεται όμως ότι εν όψει Brexit, οι Βρετανοί έκλεισαν την κάνουλα με αποτέλεσμα ο κολοσσός αυτός να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Έτσι, απλά, η αγορά έδωσε το μήνυμα, ότι αν υπάρξει κάποιος που θα υποστεί στρατηγική ήττα από το Brexit, αυτός θα είναι η Γερμανία και όχι η Αγγλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail