Κουμουτσάκος στη Süddeutsche Zeitung: «Η ΕΕ πρέπει να δώσει κι άλλα χρήματα στην Τουρκία»

Christοs Βοnis / imagο images
Freepen.gr - Δυστυχώς και η νέα ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται (ή δε θέλει) το ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος παραχώρησε συνέντευξη στην Christiane Schlötzer και τη γερμανική Süddeutsche Zeitung για το ζήτημα.

Ο Ελληνας υπουργός και διπλωμάτης, θα μπορούσε να αδράξει την ευκαιρία και με σωστή γλώσσα να εκθέσει την Τουρκία και να αποκαλύψει το ρόλο της σε ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό όπως αυτό του γερμανικού μέσου. Θα μπορούσε πχ να αναρωτηθεί ποιοι κατασκευάζουν και προμηθεύουν μηχανές και φουσκωτά μιας χρήσης. Ή πως μαζεύονται στην Τουρκία μετανάστες από τη δυτική Αφρική.

Η συνέντευξη του κ. Κουμουτσάκου που είναι μια αόριστη έκθεση ιδεών και μπορείτε αν τη διαβάσετε στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας θα περνούσε απαρατήρητη αν δεν υπήρχε αυτό το απόσπασμα:

Die Türkei will offenbar mehr Geld von der EU, dafür, dass sie die Flüchtlinge zurückhält?

Wir müssen akzeptieren, dass die Türkei eine große Last trägt mit fast vier Millionen Flüchtlingen und Migranten. Und ich denke, die EU sollte über eine weitere Unterstützung der Türkei nachdenken. Nicht bedingungslos, aber ich halte es für wichtig.

Η Christiane Schlötzer ρωτά για την στάση της Τουρκίας να ζητά συχνά περισσότερα χρήματα για να συγκρατεί τους πρόσφυγες, δηλαδή για τον εκβιασμό.

Και ο Ελληνας υπουργός αντί να τη βγάλει στη σέντρα αναφέρει πως πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχει σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο και ότι ο ίδιος σκέπτεται πως η Ε.Ε. θα όφειλε να σκεφτεί μια περαιτέρω οικονομική στήριξη της Τουρκίας, όχι χωρίς ευθύνες όπως υποστηρίζει, την οποία [βοήθεια] όμως ο ίδιος θεωρεί κρίσιμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail