Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τη Συρία: Χτυπά αμάχους, φωνάζει η SDF και ζητά NO FLY ZONE από τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την εκκίνηση της επιχειρήσης με την ονομασία "Πηγή Ειρήνης" εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών της βορειο-ανατολικής Συρίας.

Περισσότερα από 25 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν βομβαρδισμούς σύμφωνα με την SDF η οποία αναφέρει πως ταυτόχρονα πλήττονται χωριά αμάχων.



Οι Τούρκοι χτύπησαν επίσης την περίμετρο του Καμισλί, τη Ρας αλ-Αΐν, το Ταλ Αμπιάντ και άλλες θέσεις της SDF η οποία ανταποδίδει τα πυρά με μονάδες του πυροβολικού της.

Την ίδια ώρα άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους.





Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σταματήσει την επιχείρηση ενώ η SDF ζητά από τις ξένες δυνάμεις NO FLY ZONE διαμαρτυρόμενη ότι η συμφωνία για τη ζώνη ασφαλείας με τις ΗΠΑ άφησε τους ανθρώπους απροστάτευτους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail