Αρχηγός των SDF: Ανάμεσα σε συμβιβασμό και γενοκτονία, επιλέγουμε να σώσουμε το λαό μας

Mazloum Abdi
Ο κόσμος για πρώτη φορά άκουσε για εμάς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), εν μέσω του χάους του εμφυλίου πολέμου της χώρας μας. Υπηρετώ ως επικεφαλής διοικητής. Η SDF έχει 70.000 στρατιώτες που έχουν αγωνιστεί κατά του εξτρεμισμού της τζιχάντ, του εθνικού μίσους και της καταπίεσης των γυναικών από το 2015. Έχουν γίνει μια πολύ πειθαρχημένη, επαγγελματική δύναμη μάχης. Ποτέ δεν έριξαν μια σφαίρα προς την Τουρκία. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί των Η.Π.Α. μας γνωρίζουν καλά και πάντα επαίνεσαν την αποτελεσματικότητα και την επιδεξιότητά μας.

Απόδοση Freepen.gr

Πάντα έλεγα στις δυνάμεις μας, αυτός ο πόλεμος είναι δικός μας! Οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους της Τζιχάντ ήρθαν στη Συρία από όλο τον κόσμο. Είμαστε αυτοί που πρέπει να πολεμήσουν, γιατί έχουν καταλάβει τα εδάφη μας, λεηλατούσαν τα χωριά μας, σκότωσαν τα παιδιά μας και σκλάβωσαν τις γυναίκες μας.

Έχουμε χάσει 11.000 στρατιώτες, μερικούς από τους καλύτερους μαχητές και διοικητές μας, για να διασώσουμε τους ανθρώπους μας από αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο. Επίσης πάντα έλεγα στις δυνάμεις μας ότι οι Αμερικανοί και οι άλλες συμμαχικές δυνάμεις είναι οι εταίροι μας και έτσι πρέπει πάντα να διασφαλίζουμε ότι δε θα πάθουν κακό.

Μέσα από την ανομία του πολέμου, εμείς πάντα ήμασταν προσκολλημένοι με την ηθική και την πειθαρχία μας, σε αντίθεση με πολλούς άλλους μη κρατικούς φορείς. Καταφέραμε να νικήσουμε την Αλ Κάιντα, εξαλείψαμε το Ισλαμικό Κράτος και, ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε ένα σύστημα χρηστής διακυβέρνησης που βασίζεται στη μικρή κυβέρνηση, τον πλουραλισμό και την ποικιλομορφία. Παρέχουμε υπηρεσίες μέσω των τοπικών κυβερνητικών αρχών για τους Άραβες, τους Κούρδους και τους Σύριους Χριστιανούς. Ζητήσαμε μια πλουραλιστική εθνική ταυτότητα της Συρίας που να τους περιλαμβάνει όλους. Αυτό είναι το όραμά μας για το πολιτικό μέλλον της Συρίας: αποκεντρωμένη ομοσπονδία, με θρησκευτική ελευθερία και σεβασμό στις αμοιβαίες διαφορές.

Οι δυνάμεις που διοικούν τώρα είναι αφιερωμένες στην προστασία του ενός τρίτου της Συρίας από την εισβολή της Τουρκίας και των μισθοφόρων της τζιχάντ. Η περιοχή της Συρίας την οποία υπερασπιζόμαστε υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που επέζησαν τις γενοκτονίες και τις εθνικές εκκαθαρίσεις που διέπραξε η Τουρκία κατά των Κούρδων, των Σύριων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Φρουρούμε περισσότερους από 12.000 κρατούμενους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και φέρνουμε το βάρος των ριζοσπαστών συζύγων και των παιδιών τους. Προστατεύουμε επίσης αυτό το τμήμα της Συρίας από τις ιρανικές πολιτοφυλακές.

Όταν όλος ο κόσμος δεν κατάφερε να μας στηρίξει, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν τα χέρια τους. Δώσαμε τα χέρια και εκτιμήσαμε τη γενναιόδωρη υποστήριξή τους. Κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, συμφωνήσαμε να αποσύρουμε τα βαριά όπλα μας από τη συνοριακή περιοχή με την Τουρκία, να καταστρέψουμε τις αμυντικές οχυρώσεις μας και να τραβήξουμε πίσω τους πιο έμπειρους μαχητές μας. Η Τουρκία δεν θα μας επιτεθεί ποτέ, εφ 'όσον η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αληθινή στο λόγο της μαζί μας.

Τώρα στέκουμε με τα στήθη μας γuμνά για να αντιμετωπίσουμε τα τουρκικά μαχαίρια.

Ο Πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε για πολύ καιρό να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ. Το καταλαβαίνουμε και έχει τη συμπάθειά μας. Οι πατέρες θέλουν να δουν τα παιδιά τους να γελούν ενώ παίζουν, οι ερωτευμένοι θέλουν να ακούσουν τις φωνές των αγαπημένων τους να τους ψιθυρίζουν, όλοι θέλουν να πάνε πίσω στα σπίτια τους.

Εμείς, ωστόσο, δεν ζητούμε να υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στη μάχη. Γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η παγκόσμια αστυνομία. Θέλουμε όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν για την επίτευξη πολιτικής λύσης για τη Συρία. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ουάσιγκτον έχει επαρκή επιρροή για τη διαμεσολάβηση μιας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ μας και της Τουρκίας

Πιστεύουμε στη δημοκρατία ως βασική ιδέα, αλλά υπό το πρίσμα της εισβολής της Τουρκίας και της υπαρξιακής απειλής που θέτει η επίθεσή της για τον λαό μας, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις συμμαχίες μας. Οι Ρώσοι και το καθεστώς της Συρίας έχουν κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν υπό την προστασία μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε.

Σημείωση Freepen.gr: Το άρθρο δημοσιεύθηκε το μεσημέρι κι ενώ είχε ήδη δει το φως της δημοσιότητας η συμφωνία της Ιεράπολης. Η αλήθεια είναι ότι οι Κούρδοι προσέφεραν και για αυτό η Συρία πρέπει να τους φερθεί με γενναιοδωρία και να τους εμπιστευθεί. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail