Ο Συριακός Στρατός σε Ράκκα και Χάσακα - Με τις SDF θα εκδιώξουν τους Τούρκους - Πάει γυρεύοντας κι απειλεί να χτυπήσει ο Ερντογάν;

απόψε στη Χάσακα
Freepen.gr - Το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι ο Συριακός Στρατός σπεύδει να αναπτυχθεί στα βόρεια των επαρχιών Ράκκα και Χάσακα (όπου διατηρεί εξαρχής δύο θύλακες) ώστε μαζί με τις SDF να πετάξουν έξω από τη χώρα τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους. Το πρακτορείο σημειώνει ότι μέσα σε λίγες ημέρες οι εισβολείς διαπράττουν σφαγές, καταστρέφουν περιουσίες και δημόσιες υποδομές.

Κούρδοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συνεργαστούν με τις δυνάμεις του Ασαντ για να εκδιώξουν τους Τούρκους από όλες τις κατεχόμενες περιοχές.

Την ίδια ώρα στη Χάσακα επικρατεί γιορτινή ατμόσφαιρα με τον κόσμο να υποδέχεται το πρώτο γκρουπ των Σύριων στρατιωτών ώστε μαζί με τις SDF να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα.



Ήδη άνδρες του Στρατού ξεκίνησαν να αναπτύσσονται σε θέσεις της Χάσακα εκτός του θύλακα που ήλεγχαν ως σήμερα στη μεικτή πόλη.


Την ίδια ώρα μεταδίδεται ότι ο τούρκος προεδρικός σύμβουλος Γιασίν Ακτάι δήλωσε στην αραβική έκδοση του Σπούτνικ πως αν ο SAA περάσει στα βορειο-ανατολικά της Συρίας, ότι οι Τούρκοι θα χτυπήσουν και πάμε σε ανοικτή σύγκρουση των δύο στρατών.

Επίσης μεταδίδεται πως οι μισθοφόροι της Τουρκίας χτύπησαν με ρουκέτες γύρω χωριά βόρεια της Ιεράπολης κοντά στο αλ Σαγιούρ όπου έχει πιάσει θέσεις ο Συριακός Στρατός σε μια περισσότερο εκφοβιστική ενέργεια.

Η ουσία είναι ότι η ανάπτυξη του SAA σε όλες τις πλέον τις πόλεις που ελέγχονται από τους Κούρδους ακυρώνει στην πράξη την όποια αναγκαιότητα προφασίζονταν οι Τούρκοι για την εισβολή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail