Καταρρέει η εκεχειρία: Οι Τούρκοι επιτίθενται σε θέσεις του SAA, η Δαμασκός καλεί τους Κούρδους στα όπλα, σε δεινή θέση η Μόσχα

Σκληρές μάχες διεξάγονται εδώ και λίγες ώρες σε περιοχές της Χάσακα στις οποίες έχει αναπτυχθεί ο Συριακός Στρατός στη θέση των SDF δείχνοντας ότι οι Τούρκοι είναι πρόθυμοι να το τραβήξουν όσο μπορούν απέναντι στη Μόσχα θεωρώντας πως μπορούν να έχουν περισσότερα οφέλη παρά τα... συμφωνηθέντα.

Στρατής Μαζίδης

Ο Συριακός Στρατός δέχεται επίθεση με βαριά πυρά στο Ταλ Ταμρ, το Ταλ αλ Βαρντ, τη Ντισαρμπίγια και τη Ζιργκάν. Σημειώνεται σε νεώτερες αναφορές ότι οι μονάδες του έχουν αναγκαστεί να αποτραβηχθούν από τα checkpoints μετά τις επιθέσεις των ισλαμιστών με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αιχμαλωτίστηκαν στο Ταλ Ταμρ περίπου 15 άνδρες του Στρατού μετά από σφοδρή επίθεση των ισλαμιστών του SNA με τα βίντεο της κακομεταχείρισης να κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου.




Ο επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου των SDF, Μουσταφά Μπαλί κάνει λόγο για βαριές επιθέσεις ακόμη και όπου οι Κούρδοι παρέδωσαν τις θέσεις τους στον Στρατό (SAA).



Την ίδια στιγμή το Συριακό Υπουργείο Αμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις SDF να δώσουν τη μάχη μαζί με τον SAA στην πρώτη γραμμή κατά των Τούρκων εισβολέων οι οποίοι εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις στην επαρχία της Χάσακα. Αυτό το κάλεσμα έρχεται μόλις δύο ώρες μετά την κοινή επιστολή σεΐχηδων τοπικών φυλών (Σαϊντάτ και Ακιντάτ) προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ να προχωρήσει σε γενική αμνηστεία προς τα μέλη των SDF.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι επιθυμούν να ελέγξουν το στρατηγικό σταυροδρόμι του Ταλ Ταμρ στον αυτοκινητόδρομο Μ-4 και ενδεχομένως να προωθηθούν και ανατολικότερα των συμφωνηθέντων στο Σότσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κουρδικοί λογαριασμοί μετέδιδαν χθες μια μη επιβεβαιωμένη αλλά ανησυχητική πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Μόσχα εμπόδιζε τον SAA να ανταποδώσει τα βαριά πυρά και να ενεργοποιήσει τα αντι-αεροπορικά του όπλα. Σε κάθε περίπτωση πιθανότατα να πλησιάζει η ώρα της Μόσχας να διαλέξει, καθώς η Τουρκία δείχνει να παίζει επικίνδυνα με το σκοινί ενώ και οι ανοχές των Σύριων δεν είναι ανεξάντλητες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail