Ο SAA μπήκε στη βάση της Τάμπακα και άλλες πόλεις της Ράκκα μέσα στη νύχτα

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) εισήλθε στην πόλη Al-Tabaqa σήμερα το πρωί, αφού εξασφάλισε συμφωνία με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF).

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή τα στρατεύματα του Συριακού Αραβικού Στρατού που αναπτύχθηκαν στη νότια Al-Raqqa έλαβαν το πράσινο φως για να εισέλθουν στην Al-Tabaqa μετά την αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων από την πόλη.

Επιπλέον, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανέλαβε επίσης τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Tabaqa, το οποίο βρίσκεται νότια της πόλης. Να θυμίσουμε ότι ο SAA είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2014 από τη βάση σε μια δραματική επιχείρηση εκκένωσης όταν το ISIS αντελήφθη την επιχείρηση κατά το τέταρτο και τελευταίο στάδιο οπότε αιχμαλώτισε λίγες εκατοντάδες στρατιωτών οι οποίοι εκτελέστηκαν.


Ο Συριακός Στρατός έφτασε κοντά στην απελευθέρωση της πόλης και της βάσης την άνοιξη του 2016 σε μια προέλασε με στόχο τη Ράκκα. Ωστόσο η τότε μερική απαγκίστρωση της Ρωσίας, άφησε την επιχείρηση χωρίς αεροπορική κάλυψη και σε μια ξαφνική νυχτερινή αντεπίθεση του ISIS με εκατοντάδες βομβιστές αυτοκτονίας, κατέρρευσε η επιχείρηση.

Εκτός από τον έλεγχο του Al-Tabaqa, ο Συριακός Στρατός εισήλθε επίσης σε αρκετές πόλεις στην επαρχία της Ράκκα συμπεριλαμβανομένης της Al-Mansoura.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail