Με ποιο δικαίωμα μια μειοψηφία επιβάλλει την παρουσία της σε μια εκδήλωση με την οποία διαφωνεί και γελοιοποιεί;

Είσαι εναντίον των παρελάσεων; Δικαίωμά σου! Πάρε ένα πανό, πήγαινε και σήκωσέ το, κάνε πορεία, δρώμενο σε χώρο που θα επιλέξεις αφού το ανακοινώσεις ώστε ομοϊδεάτες σου να ξέρουν που θα έρθουν.

Αλλά με πoιο ακριβώς δικαίωμα μια μειοψηφία επιβάλλει την παρουσία της σε μια εκδήλωση με την οποία διαφωνεί και την οποία γελοιοποιεί; Πόσο θαρραλέο είναι να μπερδεύεσαι με τα παιδιά προβάλλοντας τις ιδεοληψιες σου πάνω τους;

Θες έστω να μπεις μέσα σε μια μαθητική παρέλαση που σκοπό έχει την απόδοση τιμών σε όσους θυσιάστηκαν για να είσαι ελεύθερος και να κοροϊδεύεις τη θυσία τους με γελοία, ψευτοανθρωπιστικά τσιτάτα; Κάνε το καθιστώντας διακριτή την παρουσία σου. Αυτό είναι θάρρος και όχι να μπερδεύεσαι μέσα σε παιδιά. Θάρρος είναι να δείχνεις ποιος είσαι, να λες τι ζητάς και να δεις πόση απήχηση έχεις.

Παρεμπιπτόντως οι ιδεολογικοί απολογητές του Κεμάλ των συνωστισμών είναι αστείο να μιλάνε και για τους πρόσφυγες του 1922 και τους τωρινούς,  τους οποίους δε διακρίνουν από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Μακάρι να είναι ανήλικες και όχι ενήλικες γιατί αν είναι ενήλικες τα συμπλέγματα αυτών που εμφανίζουν ως εκφραστες της άποψης παιδιών είναι τραγικά.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail