Για πολλά και βαριά συμφέροντα του Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία κάνει λόγο το NBC

«Οι Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη αποτελούν σημαντικό τμήμα του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία. Οι Τούρκοι είναι επίσης οι κορυφαίοι υποστηρικτές στις ιδιοκτησίες του Τραμπ σε οποιαδήποτε χώρα. Υπάρχουν λοιπόν πολλές επιχειρηματικές συνδέσεις», αναφέρει η Heidi Przybyla στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Στρατής Μαζίδης

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του NBC «ο Τραμπ και η οικογένειά του έχουν επιχειρηματικούς δεσμούς με την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια» ενώ αναφέρεται πως «σε μηνυτήρια αναφορά Δημοκρατικών γερουσιαστών παρουσιάζεται πως είναι το λιγότερο επιχειρηματικός εταίρος σε τουλάχιστον 119 δραστηριότητες στην Τουρκία».

Στους Πύργους Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη επιχειρηματίες προσκείμενοι στον Ερντογάν επένδυσαν περί τα 400 εκ. δολάρια ενώ ο ίδιος ο Τραμπ πλήρωσε 10 εκ. δολάρια για να αναρτήσει το όνομά του σε αυτούς. αναφέρει η Przybyla. Σημειώνει επίσης πως επιχειρηματικός του εταίρος που βρίσκεται κοντά στον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν παρέστη στο πάρτι της εκλογής του Τραμπ ελέω στενής του σχέσης με την κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 2012 ο Ταγίπ Ερντογάν είχε παραστεί ως πρωθυπουργός στα εγκαίνια των Πύργων και τον είχε ευχαριστήσει η Ιβάνκα Τραμπ μέσω twitter παραθέτοντας το επίμαχο tweet της.


Επίσης γίνεται παράθεση αποσπάσματος συνέντευξής του Ντόναλντ Τραμπ στο Breitbart και τον Στήβ Μπάνον στις 1 Δεκεμβρίου 2015 σε ερώτηση αν οι Τούρκοι είναι αξιόπιστοι εταίροι όπου ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει ένα "μεγάλο μεγάλο" κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, τους Πυργους Τραμπ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Θα έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον α. να παρουσιαστούν αναλυτικά τα αναφερόμενα στοιχεία όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ντόναλντ Τραμπ στη γείτονα και τις συνδέσεις του με Τούρκους επενδυτές αλλά και β. να υπάρξει μια αντίδραση από την άλλη πλευρά.

Άσχετο αλλά θυμάστε πόσο γρήγορα ξεριζώθηκε το ελληνικό στοιχείο από το περιβάλλον του προέδρου των ΗΠΑ κατά τους πρώτους μήνες της θητείας του; Γιατί άραγε;

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail