Κρατάμε το Makedonia και χαρίζουμε το Macedonia; Τι συνέβη με την "πρακτική" λύση του πρωθυπουργού σε σύσκεψη στο Υ.ΜΑ.Θ.;

Freepen.gr - Μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιαίτερη είδηση μεταφέρει η ελληνική έκδοση του πρακτορείου Sputnik σε ρεπορτάζ της Φανής Χαρίση όσον αφορά το θέμα του σήματος που θα κατοχυρωθεί διεθνώς για να αναγνωρίζονται τα μακεδονικά προϊόντα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα πραγματοποιήθηκε προχθές σύσκεψη φορέων που έγινε στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητηθεί το θέμα.
Την αμφιβολία των φορέων αν στα μακεδονικά προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται «Macedonia» ή «Makedonia» έλυσε με μια απλή αναζήτηση στο Google ο πρωθυπουργός, είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

 Η πρόταση του ΣΕΒΕ για όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας, είναι το γράμμα «μ» ενώ παράλληλα στο σήμα- σφραγίδα θα υπάρχει η λέξη «Macedonia» αλλά και η φράση «The Divine Great Land». Όπως υποστήριξε ο ΣΕΒΕ η λέξη divine είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία ενώ η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο. Όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», αυτό υποστηρίζουν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.

Και κάπου εδώ αρχίζει η εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου. Αυτό που τράβηξε την προσοχή του πρωθυπουργού ήταν ότι οι γραφίστες που επιμελήθηκαν το σήμα, είχαν κάνει δύο προτάσεις: Μία που έγραφε «Macedonia» και μία δεύτερη που έγραφε «Makedonia». 

Αυτό ήταν και το ζήτημα των φορέων. Ποια από τις δυο λέξεις να προτιμήσουν για να μην μπερδεύονται οι καταναλωτές και αναρωτιούνται εάν πρόκειται για προϊόντα από την Ελλάδα ή από τα Σκόπια.

Τη "λύση" έδωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας...αναζήτηση στη μηχανή της Google! Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ ο «ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος» έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη χώρα βόρεια της Μακεδονίας ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα», είπε στο Sputnik ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος..

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, φαίνεται πως στο σήμα που θα κατοχυρωθεί, η λέξη που θα αναγράφεται μετά το «μ», θα είναι «Makedonia», όπως αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεπώς, όπως γράφει και ο Ανδρέας Σταλίδης, από το antibaro.gr, o πρακτικός κ. Μητσοτάκης φαίνεται να χαρίζει το Macedonia κάνοντας μάλιστα με τον τρόπο αυτό και μια έμμεση πρόταση στην Google. Ξεχνά όμως, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος που έχει αφιερώσει άπειρες ώρες σε έρευνες και κείμενα για τη Μακεδονία, ότι υπάρχουν χιλιάδες χιλιάδων βιβλία και αναφορές του Macedonia που παραπέμπουν σε αυτό που εννοούμε οι Έλληνες ως Μακεδονία και ο πρωθυπουργός το χαρίζει με τον...πρακτικό αυτό τρόπο στους Σκοπιανούς μέσω Google για να τους διευκολύνει.

Έχοντας πλέον περάσει δύο ημέρες από τη σύσκεψη, θα βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση; Θα έχουμε κάποια ενημέρωση στο primeminister.gr και τη σελίδα του Y.MA.Θ. ή θα ενημερωνόμαστε μόνο για τον Τζόκερ;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail